Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Karamarko pisao vrhu HDZ-a: Ne dopustite da izbori postanu farsa!

karamarko (1)
Željko Lukunić/Pixsell
28.02.2012.
u 12:15

Jedan od kandidata za šefa HDZ-a poslao je pismo Predsjedništvu stranke u kojem ih, kako prenosi Politika plus, poziva na transparentnu organizaciju izbora

Jedan od kandidata za šefa HDZ-a Tomislav Karamarko poslao je otvoreno pismo Predsjedništvu stranke u kojem ih, kako prenosi Politika plus, poziva na transparentnu organizaciju izbora, u kojem se glavno tajništvo neće pretvarati u servis jednog kandidata, a sami izbori pretvoriti u farsu.

Karamarka su na pismo, kako je sam istaknuo, potaknula nedavna zbivanja vezana uz stranačke izbore na mjesnim, općinskim i gradskim izborima.

– Od naših članova i kolega na terenu čuli smo za različite nepravilnosti, pristranosti i neprofesionalnu organizaciju, a o tome su i mediji naveliko izvještavali, prezentirajući Hrvatsku demokratsku zajednicu kao stranku koja nema volje, snage i mudrosti da provede unutarstranačke izbore, bez afera i kontroverzi. Vjerujem da nikome od nas to ne odgovara, a najmanje koristi imidžu stranke, koji je ionako posljednjih godina prilično poljuljan – ističe Karamarko.

Stoga moli Predsjedništvo stranke da što prije organizira raspravu posvećenu organizaciji unutarstranačkih izbora te jasno definira organizaciju i načine glasovanja, ali i praćenje stranačkih promatrača.

– Naime, nedopustivo je da samo jedna "zainteresirana strana" nadgleda izborne procese, a da je ostalim kandidatima uskraćen bilo kakav uvid u legalitet izbora na pojedinim razinama. Zato vas molim i apeliram da se omogući da svaki kandidat može, posredstvom naših članova na terenu, sudjelovati u nadgledanju regularnosti izbornog procesa na svim razinama. Inače, sva će naša nastojanja postati farsa, a izborni rezultati upitni i nelegitimni – dodao je Karamarko.

Osvrnuo se i na uskraćivanje korištenja stranačkih prostorija kandidatima za predstavljanje kandidata članstvu te zaključio da se to pokazalo apsurdnim i da već tjednima izaziva podsmijeh hrvatske javnosti. Stoga je u pismu zamolio Predsjedništvo da preispita tu odluku i omogući "normalnu, ljudsku i primjerenu raspravu unutar stranke o sadašnjosti i budućnosti HDZ-a".

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 39

SA
sargu123
12:42 28.02.2012.

Kaj se on brine ? Hdz će se raspast na tri do četiri frakcijice pa će sigurno i njemu dopasi koja da tamo šefuje !

RO
rosanka
12:34 28.02.2012.

ide spužva bobo u akciju...ajde nove face, šta ćemo sve čuti o njima, novinari su se dosta raspisali o drugim kandidatima sad će malo po ovom..heheheh

GO
gogica70
16:45 28.02.2012.

Karamarko je zbilja etablirani političar o kojem Hrvati sigurno imaju visoko mišljenje. Osobito kad se popne do Gričkog topa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije