Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak suđenja

Karamarko: Ne znam tko je financirao Mesićevu kampanju

Tomislav Karamarko svjedočenje (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
20.02.2012.
u 12:59

Politologa Darka Petričića za klevetu tuži bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić

Bivši ministar policije i šef prve predsjedničke kampanje Stjepana Mesića Tomislav Karamarko svjedočio je pred zagrebačkim sucem Zorislavom Kalebom na suđenju Darku Petričiću, kojega je zbog klevete tužio bivši hrvatski predsjednik. Mesić je Petričića tužio jer ga je 2009. prozvao da ga je u prvoj kampanji financirao albanski lobi te da je jedan od tri, četiri najbogatija čovjeka u Hrvatskoj. No, Karamarko nije znao reći što o financiranju Mesićeve kampanje jer je, kaže, za to bila zadužena Štefanija Balog, a Petričićeve tvrdnje o koncentraciji ljudi albanske nacionalnosti na večeri u Novinarskom domu, kad je Mesić slavio pobjedu u prvoj izbornoj kampanji, nazvao je apsurdnima. Kazao je da je vodio politički dio Mesićeve kampanje, a već 20. veljače 2000. otišao je na mjesto predstojnika Ureda za nacionalnu sigurnost.

– Budiša je na OTV-u rekao da ste radili za Udbu – izgovorio je Petričić, iako to pitanje nema veze s procesom te ga je sudac zabranio.

No, Karamarko je svejedno odgovorio, a u glasu mu se osjetilo da je iziritiran: 

– Nemojte me, molim vas... Da sam radio za Udbu? Od 1982. sam kao student zbog kleronacionalizma ostao bez putovnice. To da je rekao Budiša, volio bih to vidjeti... Zapitao se otkud Petričiću takva ideja da je Mesić kontaktirao s velikim brojem Albanaca, dodajući:

– Ja tu ne branim Mesića, nego istinu.

Kad je Petričić spomenuo imena Ilirijane Shehu, Antuna Kačinarija, Kriste Gjergaja, Ibrahima Gašija, Amira Muharemija, Karamarko mu je uzvratio da je naveo imena pet ljudi, a među njima i Muharemija (bivši šef Mesićeva ureda op. a.), koji je konzul u Turskoj, te Ilirijanu Shehu, predstavnicu HGK u Kosovu.

– Znate li da je Muharemi bio predmet obrade vojno obavještajne agencije? – pitao je Petričić.

– To su tako ružne stvari. Muharemi je pukovnik “Tigrova” i bio je od početka rata u svim borbama. Ljudima nanosite štetu. Ne možete tako baratati informacijama bez da ih provjerite.

– Pa sad vas pitam. Jeste li u srodstvu s Muharemijem? Jeste li mu šogor?

– Sad na sudu to provjeravate? Što me niste nazvali, pa bih vam rekao da mi nije šogor – kazao je Karamarko. Na pitanje Petričića jesu li u sefu pokojnog Ive Pukanića bili podaci o financiranju Mesićeve kampanje, kazao je da mu sadržaj sefa nije bio poznat.

>>Mesić na sudu: Nikakva albanska mafija nije me financirala!

 

Komentara 21

HA
Harpoon
13:40 20.02.2012.

Zanimljivo bi bilo saznati u čiju korist je svjedočio Karamarko.

PE
pemec
16:34 20.02.2012.

Karamarko ne laži!

ŠI
šifra2
22:01 20.02.2012.

Supruga g. Karamarka je kćer bivšeg hrvatskog ministra dr. Osmana Muftića i svakako nije kriva za političke i druge krivine svog (bivšeg) muža!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije