Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPOMENIK POLICAJCIMA

Karamarko: Linić svojim izjavama već zabavlja javnost

kara
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/3
19.08.2011.
u 15:41

Nisam znao da moj politički angažman toliko zanima hrvatsku javnost, kaže ministar Karamarko

VIROVITICA – Na svečanosti otkrivanja spomenika poginulim policajcima u Domovinskom ratu u Virovitici ministar policije Tomislav Karamarko naglasio je da je više od 700 policajaca svoje živote ugradilo u stvaranje Hrvatske države i da njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena. U Hrvatskoj je nestalo 36 policajaca i za njima se još uvijek traga.

– Ne znam u kojoj izbornoj jedinici i kada, obavijestit ću javnost – odgovorio je na pitanje o izborima.

Odgovarajući na pitanja novinara Karamarko je ponovo potvrdio da će se politički angažirati i da će o tome izvijestiti javnost, ali da ne zna u kojoj će se izbornoj jedinici kandidirati i kada. – Nisam znao da to pitanje toliko zanima javnost – začudio se ministar Karamarko.

Za schengensku granicu gradi se 39 brodova

– U recesiji smo, na rubu egzistencije kad je riječ o proračunu pa moramo držati osobne dohotke na određenoj razini. Moramo obnoviti granice jer imamo obaveze prema EU. Mi sada gradimo 39 brodova za schengensku granicu i imamo čitav niz takvih potreba – rekao je Karamarko.

Notorni gospodin Linić?!

– Taj notorni gospodin Linić?! Ja ga stalno moram komentirati, čitav niz njegovih nebuloznih izjava i optužbi, a to mi se doista ne radi. On je poprilično uznemiren čovjek, ne znam zbog čega. Ali s obzirom na funkciju koju obnaša, on je saborski zastupnik, razina komunikacije trebala bi biti kudikamo pristojnija. Kako se nekoga može prisluškivati? Dakle, postoji zakon i prisluškivati vas može sigurnosna služba i to po nalogu istražnog suca, za potrebe policije. U svim slučajevima potrebni su nalozi koji su provjerljivi i svi se ti slučajevi mogu provjeriti i utvrditi. Ovako izjaviti da netko nekoga sluša?! Odlično, pa mogu izjaviti da vi mene prisluškujete cijeli dan, pa nisam siguran što o meni znate ili ne znate. To su doista proizvoljne nebulozne izjave i mislim da bi gospodin Linić zbog sebe, pa u konačnici i zbog simpatizera SDP-a, doista morao manjiti razinu neozbiljnosti u komunikaciji. Jučer sam to rekao i danas to mogu ponoviti. On na ovaj način vrši pritisak na policiju i državno odvjetništvo. Što god počnemo raditi, to se pokušava politizirati. Na koga god naiđemo u kaznenom djelu, taj će biti procesuiran. A izjave gospodina Linića? Čini mi se da su već počele zabavljati javnost – izjavio je ministar Karamarko.

U Hrvatskoj ne može biti nezakonitog prisluškivanja?!

Na pitanje Večernjakova novinara  o tome može li se u Hrvatskoj nekoga prisluškivati nezakonito, ministar je odrešito odgovorio da to ne može nitko!
– Tehnički je to moguće, ako imate nekakvu super, super ilegalnu opremu, ali ne znam kako ćete je uvesti, kako disponirati i kako se njome koristiti? To se neprimjetno ne može – rekao je ministar Karamarko.

 

Ključne riječi

Komentara 78

OB
-obrisani-
21:31 20.08.2011.

. .Linic je bio u krivu, . to nije špijuncina nego obicni dupelizacki špijuncic, poluidiotski krinminalac koji je eto svoju prljavu rabotu radio pod okriljem zakona.

Avatar wratnik
wratnik
16:09 19.08.2011.

Ja vjerujem Karamarku! on upslijednje vrijeme govori stvarosamo istnu....! Uto se moze svako sam osvjedociti.....

OB
-obrisani-
09:42 20.08.2011.

Karamarko,.....izgleda da su Mamic i Horvatincic veci frajeri od tebe,....i zato ckomi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije