Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prve odluke

Karamarko: Kooptirali smo Antu Sanadera u Predsjedništvo HDZ-a

HDZ sjednica (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
24.05.2012.
u 15:39

A. Sanader u Predsjedništvu stranke, o sudbini J. Kosor odlučit će klub zastupnika

Splitsko-dalmatinski župan i šef tamošnjeg HDZ-a Ante Sanader, koji je bio Karamarkov kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, nakon što je na stranačkim izborima za dvadesetak glasova izgubio to mjesto od Kujundžićeva kandidata Drage Prgometa, danas je na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva kooptiran u to tijelo stranke. Karamarko je tu odluku Predsjedništva objasnio činjenicom da je Splitsko-dalmatinska županija iz koje dolazi Sanader, vrlo važna za stranački život HDZ-a, pa i ona mora imati svoga predstavnika u vrhu stranke. 

Današnja sjednica Predsjedništva bila je zanimljiva i po tome što je promijenjen raspored sjedenja u dvorani gdje se sjednice održavaju. Karamarko nije sjedio u kožnoj fotelji na čelu stola, kao njegovi prethodnici, nego je njegovo mjesto bilo u sredini na desnoj strani stola, a nasuprot njega je trebala sjediti bivša predsjednica Jadranka Kosor koja nije došla na sjednicu Predsjedništva.

Zanimljivo je i to da u prostorijama stranke nije bilo ni jedne slike bivše predsjednice, koje su, očito, zaposlenici stranke skinuli sa zidova još u izbornoj noći.

Predsjedništvo je donijelo odluke o tome kako će izgledati klub zastupnika HDZ-a u Saboru kojega bi sutra na svojoj sjednici trebali izglasati hadezeovi saborski zastupnici. Iako, novinarima nije rekao o kakvim se prijedlozima radi, sasvim je jasno da će doći do promjene na čelu kluba zastupnika. Umjesto Jadranke Kosor, to će mjesto preuzeti predsjednik Tomislav Karamarko, a jedan od tri potpredsjednika Kluba trebao bi, kako smo čuli iz kuloara, biti bivši ministar Ivan Šuker. Još se
ne zna hoće li novo čelništvo stranke tražiti smjenu Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa sa mjesta potpredsjednika Sabora.

Karamarko je novinarima još priopćio da će glavni tajnik stranke biti Milijan Brkić, njegova desna ruka, čovjek koji je odradio lavovski dio posla u njegovoj stranačkoj kampanji. Novi HDZ, kaže Karamarko, uskoro kreće u osnivanje tzv. vlade u sjeni čiji će članovi biti najbolji stručanjaci iz svih područja.

- Budite sigurni da ćemo dobro analizirati svaki korak koji radi Milanovićeva vlada - dodao je Karamarko.

Komentara 51

OB
-obrisani-
16:02 24.05.2012.

šimecki.....

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
16:22 24.05.2012.

Nema ništa bez kooptiranja dr. Ive SAnadera!

Avatar 170619890000
170619890000
19:20 24.05.2012.

... čitam komentare, uglavnom negativni, dakle pišu ih oni koji nemaju veze sa HDZ-om pa mi baš i nije jasno zašto njih h**e u životu što Karamarko \"loše\" radi ? ... pa komunisti bi trebali biti sretni zbog njegovih loših poteza ... naravno da stvari stoje malo drugačije ... upravo će Karamarko i ekipa koju smo izabrali pomesti komuniste i na lokalni a bome i parlamentarni izborima ... zapravo najvjerojatnije će se i jedni i drugi održati istog dana o istom trošku ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije