Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kaptol: Nije istina da je Bozanić namjerno izbjegao inauguraciju

bozanić
Jadranka Jureško Kero/VLM
22.02.2010.
u 12:50

Nije istina da je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić naknadno produžio svoj boravak u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama kako bi izbjegao nazočnost na svečanosti inauguracije predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

Službeni Kaptol reagirao je na tekst objavljen u današnjem Večernjem listu pod naslovom "Bozaniću je važnija iseljena Hrvatska od Josipovićeve inauguracije". U njemu se tvrdi kako je kardinal Bozanić namjerno produžio svoj boravak u dijaspori samo da bi izbjegao Josipovićevu inauguraciju.

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

Zbog velikog poštovanja prema svim vjernicima i onima kojima je stalo do istine, javljam da dopisnica „Večernjeg lista“ iz New Yorka Jadranka Jureško-Kero svojim člankom od nedjelje, 21. veljače 2010. godine, prenosi mnoštvo neistina.

Nije istina da je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić naknadno produžio svoj boravak u Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama kako bi izbjegao nazočnost na svečanosti inauguracije predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

Naime, još 10. lipnja 2009. godine bilo je pismenim putem u korespondenciji s hrvatskim župama u Mississaugi i Clevelandu definitivno zaključeno da će kardinal boraviti u pohodu hrvatskim vjernicima u Kanadi i SAD-u od 12. veljače do 3. ožujka 2010. godine.

Novinarka Jadranka Jureško-Kero bila je s time upoznata. Naime, u subotu 20. veljače ove godine, na njezin upit izričito joj je odgovoreno da je kardinalov pohod hrvatskim vjernicima u Kanadi i SAD-u dogovoren već prije godinu dana. Upravo iz razloga što je dotična novinarka bila s time upoznata smatram da je svojim pisanjem ne samo povrijedila istinu, nego, pozivajući se na tobožnje „Večernjakove izvore bliske crkvenim krugovima“, još jednom potvrdila nepouzdanost takvih izvora, a svojim se konstrukcijama stavila u službu širenja laži.

                                                                 vlč. Željko Faltak, tajnik kardinala Josipa Bozanića

Komentara 50

BT
bili-tartuf
15:12 22.02.2010.

eko,..i profesure se \"ubacija u brzinu\",...profesure Ti samo Mislis´da zívis´u Hrvatskoj,..a \"Misliti i srati, nije isto\"...probaj...

Z9
zagi_987
13:48 22.02.2010.

PA TKO BI UGODIO VAMA DRAGIM LJEVIČARIMA.... da je kardinal bio u prvom redu, pitali bi se što se on tu petlja, mjesto mu je u sakristiji. sad kad se nije pojavio vi se pitate di je prvak kaptola, zašto ga nema u toj \"zguranciji\"

OB
-obrisani-
14:47 22.02.2010.

Komunisti su za naciju guja u njedrima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije