Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pao zbog telefona

Kapetan Dragan lociran nakon poziva Frenkiju Simatoviću

kapetan Dragan
AFP/PIXSELL
15.05.2010.
u 11:43

Kapetan Dragan, lociran je na osnovu samo jednog telefonskog poziva s haaškim pritvorenikom Frankom Simatovićem što je bilo dovoljno da Nizozemci suze mjesto na kojemu se krije i to dojave australijskim vlastima.

BEOGRAD - Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, lociran je na osnovu samo jednog telefonskog poziva. On se, kako neslužbeno saznajemo, čuo s haaškim pritvorenikom Frankom Simatovićem Frenkijem, ali je i to bilo dovoljno da Nizozemci suze mjesto na kojemu se krije i to dojave australijskim vlastima, tvrde beogradske "Večernje novosti". Upućeni u događanja oko Vasiljkovića navode da je on često kontaktirao sa Simatovićem, koji na njega ima veliki utjecaj, saznaju "Večernje novosti" i navodno, Kapetan Dragan je i promijenio svoje svjedočenje tijekom suđenja Slobodanu Miloševiću, u sudnici Haaškog tribunala,nakon samo jedne noći.

- Oni koji su pratili te događaje sjećaju se da je Kapetan Dragan pričao jedno, a onda je preko noći promijenio "ploču". Kasnije je utvrđeno da se tijekom noći čuo sa Simatovićem pa je velika vjerojatnost da je on utjecao na Vasiljkovića da promijeni svjedočenje - navodi Za "Večernje novosti" izvor blizak Tužiteljstvu za ratne zločine.

Franko Simatović dugo je bio visoki dužnosnik Državne sigurnosti Srbije, a uhićen je tijekom operacije "Sablja" 13. ožujka 2003.  Optužnica protiv njega podnesena je 1. svibnja iste godine zbog progona, ubojstava, deportacije u Hrvatskoj i BiH. Prebačen je u Haag 11. lipnja 2003.

Komentara 42

OB
-obrisani-
18:12 15.05.2010.

Osim što je kukavica još je i glup. Tipično

OB
-obrisani-
19:06 15.05.2010.

A sto ste toliko zajasili na tog tipa, pa on je samo izvrsavo naredjenja svoje vlade (Australiske). Opet su ga htjeli zaularit ali ovaj puta se neda, kaze u Hrvatskoj ce u corku, a u Iranu u pakao, pa izmedju dva zla bira ono manje.

OB
-obrisani-
13:45 15.05.2010.

Tunjavko, dobar ti nick!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije