Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lančani sudar

Kaos u magli: Smrskana vozila u lančanom sudaru na obilaznici

nesreća (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
Autori: mšk/VLM, mvi/VLM
16.11.2011.
u 08:21

Nesreća se dogodila oko 7.30 sati u blizini mosta pokraj čvora Ivanja Reka, a zbog očevida promet je zaustavljen

Smrskani kombiji, kamioni, automobili u magli, jedan od njih potpuno uništen u "sendviču" između teretnjaka i drugog automobila, razbacani dijelovi posvuda na cesti, vozila hitne pomoći odvoze ranjene... Stravične su to slike sudara koji se jutros u 7.25 sati dogodio na autocesti pokraj obilaznice Ivanja Reka.

Tridesetak ljudi sudjelovalo je u tri lančana sudara koja su se dogodila u razmaku od samo dvadesetak minuta na dionici dugoj oko kilometar i pol. U onom najstrašnijem sudjelovalo je čak 20 osobnih automobila i sedam kombija na autocesti u smjeru istoka, na 39. kilometru. Tri su osobe prevezene u zagrebačke bolnice s teškim tjelesnim ozljedama, a četiri su lakše ozlijeđene.

U druga dva sudara, na udaljenosti od pola kilometra od prvog, koja su se dogodila u smjeru zapada dvije su osobe lakše ozlijeđene. U jednom su sudjelovala dva automobila, a riječ je samo o materijalnoj šteti. U drugom sudaru u smjeru zapada sudjelovala su dva osobna i dva teretna automobila. Tri su osobe lakše ozlijeđene (od kojih jedno dijete), a liječnička im je pomoć pružena u KBC-u Zagreb.

Najteže je prošao vozač kombija City Expressa koji ima višestruke prijelome nogu i ruku, a ozlijeđena je i jedna trudnica.

– Sve se dogodilo u sekundi. Tek je 6-7 automobila u sredini ostalo neoštećeno, a tu sam se i ja zatekao. Iza mene je vozač isto uspio stati da me ne udari, ali u njega se zabio sljedeći, a potom je još netko naletio i tu je nastao još jedan težak sudar – kazao je za Vecernji.hr jedan od očevidaca nesreće, koji se i sam zatekao u lančanom sudaru, ali je njegovo vozilo ostalo neoštećeno.

Kaže da su nakon prvog sudara ljudi izašli iz automobila i pokušali mahanjem signalizirati vozilima koja su bila iza da stanu, a potom su i pomagali hitnoj pomoći u zbrinjavanju ozlijeđenih. Nagađa se da su uzroci sudara magla i poledica na cesti.

Zbog sudara stvorio se i velik zastoj.

Komentara 47

DU
Deleted user
10:41 16.11.2011.

Da nisu HNS-ovci krenuli u predizbornu kampanju??????????

BG
bijesna glista
08:43 16.11.2011.

Hm Most iznad Save. Zbog hladnoće i kondenzacije vodene pare na mostu se stvara opasan tanak sloj leda. Vrlo opasno mjesto sa nekoliko gadnih lančanih sudara prošlih godina. Treba postaviti posebne znakove upozorenja.

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
21:13 16.11.2011.

molim novinare da prvojere jel bio čačić u prvom naletu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije