Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
De Gaulle je kočio Britance
Povratak na članak

Kao što neće lagano izaći, Velika Britanija nije lagano ni ušla u EU prije 46 godina

Ive Mihovilović Spectator napisao je u Vjesniku u srijedu 1971. tekst o ulasku Britanije u EU: fascinantna je usporedba s današnjim stanjem

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
11:19 28.03.2017.

nikad unija neće biti politički i vojno neki poseban faktor. eu je nato, nato je eu, i točka. što se odluči u nato paktu, to će eu bespogovorno slušati. jer raspadom nato-a, eu bi trebala početi financirati vojsku, daleko iznadnad sadašnjih traženja od 2% bdp-a. tko će biti glavni šef oružanih snaga eu-a? nijemac?! francuz na to nikad neće pristati. svi su sretni sadašnjim stanjem. sve drugo bi bila propast. eu je bezubi tigar i to od papira. njega najveća snaga je u ekonomiji, i to u proizvodnim pogonima u kini. kupite nešto od tehnike, made in eu, i pogledajte otkud je roba u stvari. ne, to nisu finske škarice fiskar, to su kineske. ne, to nije philips iz nizozemske, nego iz kine. ne, to nije danski fini audio sustav, nego kineski proizveden za dansku firmu. europa nije samo mercedes i bmw.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.