Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza

Kao iz rukava izvlači podatke članova oporbe i diskreditira ih

'27.10.2010., Hrvatski sabor, Zagreb - Sjednica i izglasavanje povjerenja Vladi Republike Hrvatske. Zoran Milanovic, predsjednik SDP-a.'
'Robert Anic/PIXSELL'
29.11.2012.
u 17:30

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan stao je u obranu stranačkog šefa i kaže da svatko ima svoj stil

Premijer Zoran Milanović, sada je posve očito, prije nastupa u Saboru informirao se i o detaljima iz života oporbenih saborskih zastupnika da bi ih u žaru parlamentarne borbe mogao diskreditirati i kao osobe.

Kako drukčije objasniti da premijer iz rukava izvlači podatak da je HDZ-ov Đuro Popijač u Fini zaposlen baš 2003. godine i pita ga na koji je način on tamo dospio, ako ne političkim kadroviranjem, ili kad njegovoj stranačkoj kolegici Ani Lovrin spočitava da je saborsku mirovinu uzela nakon samo jednog mandata. Te detalje na blef iz glave ne bi \"izbacili\" vjerojatno ni novinari koji prate određene sektore. Priča o Davoru Stieru i uvredi da ne može razumjeti Hrvatsku jer tu nije rođen već je svima poznata. Premijer je dobar govornik i s lakoćom bi se, bez osobnog vrijeđanja, mogao obračunati sa svojim političkim neistomišljenicima.

Gađanjem \"neprijatelja\" detaljima iz njihova života samo pokazuje da se upušta i u ogovaranje, ali i da vrlo lako gubi živce. Štoviše, premijer nastupa tako da ispada da neki zastupnici uopće nisu dostojni da mu postave pitanje.

>>Milanović Popijaču: Skandalozni ste, niste ništa napravili

Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan stao je u obranu stranačkog šefa i kaže da svatko ima svoj stil pa tako i Zoran Milanović koji je, nastavlja, najavio da će zagovarati oštar i direktan dijalog u Saboru po uzoru na britanski parlament. Nije htio komentirati je li premijer za Sabor posebno obaviješten o osobnim detaljima zastupnika. Aleksandra Kolarić, bivša glasnogovornica Račanove vlade i šefica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, kaže da Milanović u Saboru nastupa agresivno, da zastupnike diskreditira i po tome je podsjeća na bivšeg premijera Ivu Sanadera.

– I njegova neverbalna komunikacija odaje veliku količinu agresije iako on više nije oporbeni političar nego nastupa s pozicije moći – rekla je Aleksandra Kolarić.

Komentara 128

Avatar wratnik
wratnik
11:21 02.12.2012.

Obrana ili deskreditiranje? Istina je da Premijerova direktnost dovodi neke ljude u neugodnu situaciju koju su si oni naravno sami priustili. Jabi ovu njegovu direktnost vise razumijo kao odgovor na provokacije, u ostalom je on cak i duzan odgovoriti na provokativne izazove, naravno da se to onda pokusava deskreditivno objasniti Hrvatskom narodu - kao i uvijek - samo stoje to ovdje uvijek pitanje 'rasudjivanja' o kojim iskljucivo sudi Hrvatski suveren, a toje kao i od uvijek Hvatski 'Birac' koji iz godine u godinu sazrijeva.

DU
Deleted user
18:08 29.11.2012.

Nek napokon netko kaze: "Popu pop, a bobu bob!"

OS
osica
19:12 30.11.2012.

Kao iz rukava izvlači podatke ...... "u rukavu ništa osim nezanimljivih tračeva. Mi čekamo zeca a izgleda njega nema . Čarolija nestaje onog trena kad publika skopča da nema zeca."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije