Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica

Kandidati za predsjednika HDZ-a pohodili Veliko Trgovišće

trgovisce (1)
Foto: VL
1/5
14.05.2012.
u 13:00

Prvo je ujutro u 8 sati cvijeće položilo izaslanstvo Krapinsko-zagorske županije, uz koje su bili i Tomislav Karamarko kojeg zagorski HDZ podržava u utrci za predsjednika stranke, te Ivan Jarnjak, Gordan Jandroković i Jasen Mesić.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz spomenik pored rodne kuće, u Velikom Trgovišću danas je obilježena 90. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Prvo je ujutro u 8 sati cvijeće položila delegacija Krapinsko-zagorske županije, a zatim, sat kasnije, i delegacija zagorskog HDZ-a. Uz zagorske HDZ-ovce tu su bili i Tomislav Karamarko kojeg zagorski HDZ podržava u trci za predsjednika stranke, te Ivan Jarnjak, Gordan Jandroković i Jasen Mesić.
Na upit kako mu protukandidati predbacuju da je među prvima provodio detuđmanizaciju, a sada se ponovno veže uz Tuđmana, Karamarko je rekao da je on uvijek bio vjeran Tuđmanovu izvornom učenju i stvaranju hrvatske države, a druga je stvar što se distancirao od nekih negativnih pojava poput kriminala u pretvorbi i drugih devijacija.

– Kampanja je prljava, sve što se zadnjih dana zbiva stvara ružnu sliku o HDZ-u i teško se braniti od silnih laži. Kako da nekog uvjerim da ne švercam ljude i da nisam agent Al-Qa'ide – rekao je Karamarko te na upit zašto Tito u Kumrovcu za svoj rođendan okupi znatno više obožavatelja nego Tuđman u Velikom Trgovišću odgovorio da se te dvije osobe uopće ne mogu uspoređivati jer je Tuđman stvorio hrvatsku državu, a Tito je bio ratni zločinac koji je kroz povijest zatirao sve što je hrvatsko. Ivan Jarnjak najavio je pak da će na nedjeljnom Saboru stranke sigurno doći do promjene, a HDZ će ispraviti svoje pogreške, ponovo postati najjača stranka i osvojiti vlast.

Dva sata iza Karamarka u Veliko Trgovišće došla je i aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor koja nije polagala cvijeće u Velikom Trgovišću, jer je, rekli su iz njezina tima, prethodno već odala počast Tuđmanu na Mirogoju. Ona je posjetila Spomen-školu dr. Franje Tuđmana gdje je nazočila predavanju o Tuđmanu dr. Anđelka Milatovića.

Popodne su svoj posjet Velikom Trgovišću također najavili i Milan Kujundžić i Drago Prgomet.

Komentara 40

CR
cricketa
14:09 14.05.2012.

svima su puno usta tuđmana,a kada su mu okretali leđa onda im nije bio bitan.to se odnosi na karamarka koji je od velikog jugoslavena postao veliki hrvat.isto tako da vam je i malo stalo do hdz-a već odavno bi dali ostavke jaca i milinović jer sudjelovanjem u crnim fondovima osramotili su stranku kao takvu.

RA
radosav
14:23 14.05.2012.

je lako biti domoljub, hrvat, vjernik, tuđmanist, ...... potrebno je imati samo desetak dana slobodnog vremena u godini. na božić si u katedrali, na dan pada vukovara su u vukovaru, na franjin rođendan si u trgovišću, na dan njegove smrtii odeš mu na grob, kad je komemoracija u bleiburgu malo svratiš i tamo, kad osude generale malo vičeš pred novinarima, .... jao licemjera

OB
-obrisani-
15:48 14.05.2012.

Samo Zahvaljujći ovim lopinama na slici i općenito u HDZu, Hrvatska se neće oporaviti još idućih 20 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije