Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sučeljavanje: Četvero predsjedničkih kandidata na Weekend Sessionu

Kandidat Hebrang bio u debati bolji od Josipovića

predsjednički kandidati
Boris Ščitar / Pixsell
03.12.2009.
u 18:45

“Ništa što je u interesu Hrvatske nije mi strano. Pa ni Tito”, ustvrdio je na opće iznenađenje publike u Hypo centru predsjednički kandidat HDZ-a

Marko Perković Thompson neće vidjeti predsjednika Republike na svom koncertu pobijede li Vesna Škare- Ožbolt, Vesna Pusić, Ivo Josipović ili Andrija Hebrang. Svi su se oni na jučerašnjem sučeljavanju u sklopu Weekend Sessiona složili da je ikonografija koja okružuje Thompsona neprihvatljiva i štetna za Hrvatsku.

Kandidati su se i u većini ostalih pitanja odlično slagali kao da im je više bilo stalo da se pokažu simpatičnima i duhovitima pred publikom u kojoj su bili marketinški stručnjaci i novinari, nego da naglase međusobne razlike. A kad već ne bi otišao na koncert, Hebrang bi, tvrdi, bio vrlo milosrdan prema osuđenim kriminalcima.

 Šale frcale na sve strane
– Ako bi bili ispunjeni svi zakonski uvjeti, pomilovao bih Hrvoja Petrača – ustvrdio je predsjednički kandidat HDZ-a s kojim se složila i Vesna Škare-Ožbolt, dok su Josipović i Vesna Pusić bili daleko suzdržaniji prema toj mogućnosti.

 – Odmjerio bih je li zaista, uz zakonske uvjete, zadovoljena pravda – rekao je Josipović. Na milost aspiranata na Pantovčak, za razliku od Petrača, nikako ne mogu računati ubojice, dileri, silovatelji i pedofili.

 – Silovanje bi po kaznama trebalo izjednačiti s ubojstvom – kazala je V. Pusić.

 Nitko od kandidata nije bio pretjerano kritičan ni prema aktualnom predsjedniku Stjepanu Mesiću. Čak bi ga i Hebrang molio da se jednom mjesečno sastaju i savjetuju o politici. No, od Josipovića ipak ne bi tražio savjete. – Josipović je stvoren za nešto više – rekao je Hebrang. – Za predsjednika!

Hvala Hebrangu što je odlično odradio moj PR – iskoristio je priliku Josipović. – Račun stiže. Rok plaćanja šest mjeseci – odvratio je SDP-ovu kandidatu suparnik s desnice koji je jučer bio prepun razumijevanja za ljevičare. Koristio bi se i Titovim imenom u promicanju hrvatskih interesa.

Svi protiv Jurice
– Ništa što je u interesu Hrvatske nije mi strano. Pa ni Tito – ustvrdio je, na opće iznenađenje, Hebrang. Ipak, njemu i drugim kandidatima neprihvatljiv je donedavni veleposlanik u SAD-u Neven Jurica, optužen za pronevjeru više od 600.000 kuna.

 – Nitko tko iza sebe ima crne repove ne može predstavljati Hrvatsku u svijetu – rekao je kandidat stranke koja je Juricu i poslala u SAD za veleposlanika.

Škare-Ožbolt: Tuđmana dala na telefon čileanskim novinarima
Mesić je napravio više za Hrvatsku od Tuđmana – rekla je predsjednička kandidatkinja HNS-a koja je njegovim najgorim potezom ocijenila to što se dao navući da svašta komentira. Svojim najglupljim potezom u političkoj karijeri Hebrang je ocijenio podnošenje ostavke na mjesto ministra obrane 1998.: – Trebao sam ostati i boriti se protiv korupcije. Josipović je pak ustvrdio da nije napravio neki posebno glup politički potez, dok je Vesna Škare-Ožbolt ispričala anegdotu iz vremena dok je radila u uredu predsjednika. – Čileanski novinari su nazvali ured i lagali da Tuđmana treba čileanski predsjednik. Probudila sam predsjednika i dala im ga na telefon. Osjećala sam se strašno glupo, a tada nisam ni bila plavuša – ispričala je Vesna Škare-Ožbolt.

Ključne riječi

Komentara 70

WE
webber17
19:20 03.12.2009.

Josipović je previše napuhan na svim ovim anketama i vidjet će se na izborima da nema nikakvih šansi... Andrija hebrang je previše toga prešao da bi ga čovjek poput toga cirkusanta u bilo čemu mogao pobijediti...

VU
Vukovar91
23:42 03.12.2009.

Samo vi pricajte i kockajte se u Las Vegasu a moj kandidat ide polako ali sigurno prema Pantovcaku..procitajte njegov promidzbeni letak..majstorski obradjen..od majstora Mire. Polako ali sigurno,tiho i bez vike,bez uzbudjenja,stalozeno...kao ucenik Konfucijusa gazi,pliva,hoda i vesla i sve ce vas preveslat,Miroslav .Nema druge alternative za vasu sigurnost i boljitak Hrvatske,od prezimena Tudjman! PROMIDZBENI LETAK TUDJMANA,MIROSLAVA!!

ST
stipan1
16:10 06.12.2009.

jedino miroslav tudjman moze svojom pamecu,postenjem i neovisnoscu od medija (koje su uglavnom u udbasko-ljevicarskim rukama) nesto napraviti za hrvatsku. svi ovi ostali su slicni i bezlicni,duboko uronjeni u prljavstinu i brzo bogacenje,medijsku prostituciju,robovski poslusni prema stranim gospodarima... naprijed miroslave!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije