Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOHN ZIVCIC

Kanadski Hrvat svojim organima spasio troje ljudi

john zivcic
Foto: Toronto Police
1/2
13.12.2013.
u 09:04

Htjeli smo da nešto dobro proizađe iz ove tragedije. John je trima obiteljima uljepšao Božić, rekao je brat poginulog policajca

John Zivcic, 34-godišnji policajac hrvatskog podrijetla iz Toronta, koji je izgubio život u prometnoj nesreći, svojim je organima spasio život troje ljudi, piše CBC.

Njegov brat Tom rekao je da je obitelj inzistirala na doniranju Johnovih organa, što nije bilo lako. Bio je velik čovjek s rijetkom krvnom grupom, no na kraju su pronađeni pacijenti koji su primili njegovo srce i bubrege.

– Htjeli smo da nešto dobro proizađe iz ove tragedije. John je trima obiteljima uljepšao Božić – rekao je Tom.

Zivcic je stradao zabivši se službenim automobilom u drvo 30. studenog. Od posljedica nesreće preminuo je dva dana poslije. Zivcicu, koji je šest godina bio policajac u Torontu, na sprovod su došle tisuće kolega, politički vođe i osobe iz javnog života.

>> Izrael prva zemlja koja donorima organa daje povlastice

Komentara 9

MK
mil.kikic
11:03 13.12.2013.

John Živčić rest in peace. I have lived in Toronto all my life and I am Saddened by this news. Nadan se da će nasa Hrvatska Drzava imat ovaki počast za naših Policajci sto poginu u sluzbi i ne samo pokopat i rec da je umro policajac.

PR
Protivcenzure
10:19 13.12.2013.

ovakvih slučajeva ima kod nas svaki tjedan ali se o njima ne piše.

Avatar angelkovich
angelkovich
12:30 13.12.2013.

ovo je divan gest...jednoh kanadskog hrvata samo je ribnik sramota ...i kanade i hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije