Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Kamionom naletio na djevojčicu koja je izlazila iz školskog autobusa

Zagreb: U teškoj prometnoj nesreći u naletu kamiona poginulo dijete
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
19.03.2024.
u 09:05

Očevidom je u vrijeme nesreće utvrđeno da je, prema tahografu, vozio brzinom od 40 km na sat i nije bio alkoholiziran

Dragan C. (45) optužen je za prometnu nesreću u kojoj je život izgubila djevojčica, a optužnicu je protiv njega podigao ODO Zagreb. Riječ je o nesreći koja se zbila 8. rujna 2023. u Ulici Žitnjak u Zagrebu. Prema optužnici, Dragan C. se tereti  da je tog dana upravljao teretnim vozilom. Kretao se zapadnom kolničkom trakom Ulice Žitnjak i propustio se sigurnosnom brzinom približiti obilježenom pješačkom prijelazu iako je vidio da je školski autobus zaustavljen u istoj kolničkoj trasi. Taj pješački prijelaz nije reguliran semaforom, a nije bilo ni policajca  koji bi regulirao promet.

Dragana C. tereti se da se nije približavao brzinom koja ne ugrožava maloljetnu pješakinju koja je već stupila na pješački prijelaz pa je prednjim dijelom teretnog vozila naletio na  djevojčicu koja je zadobila višestruke ozljede, od kojih je preminula na mjestu nesreće. Očevidom je u vrijeme nesreće utvrđeno da je, prema tahografu, vozio brzinom od 40 km na sat i nije bio alkoholiziran. Policija je izvanrednim tehničkim pregledom vozila nakon nesreće utvrdila da kamionu nisu bile ispravne kočnice.

VEZANI ČLANCI: 

– Tog dana sam radio i oko 12 sati sam krenuo prema sjedištu tvrtke na Žitnjaku kako bih napravio pauzu. Vozio sam se trasom koju jako dobro poznajem kao i cijeli taj dio grada jer živim u blizini. Bio sam koncentriran na promet i nisam razgovarao na mobitel. Ali ja tu malenu jednostavno nisam vidio kad je istrčala na kolnik na pješačkom. I neopisivo mi je žao. Od 2017. godine, posljednjih šest godina, radim kao profesionalni vozač – kazao je tijekom istrage Dragan C. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije