Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv onečišćenja okoliša

U ovom hrvatskom gradu kamere vrebaju nesavjesne građane, kazna čak i 1.500 eura

Odlagališta smeća u Zagrebu
Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL
31.10.2023.
u 10:22

Kamere bežičnim putem prosljeđuju podatke varaždinskom Komunalnom redarstvu koje temeljem dobivenih podataka može reagirati i prekršiteljima izreći novčane kazne

Na nekoliko lokacija u Varaždinu na kojima su se stvarale divlje deponije postavljene su nadzorne kamere, a neodgovorne građane očekuje kazna od čak 1.500 eura. U priopćenju se ističe da Grad Varaždin na taj način želi stati na kraj neodgovornim građanima koji odbacuju otpad u okoliš. 

U popularnoj 'šumici' između varaždinskog groblja i Vodovodne ulice ovih je dana uklonjena poveća ilegalna deponija smeća, a postavljena kamera garancija je da tamo više neće biti moguće neodgovorno odbaciti otpad. Kako nalaže Zakon o gospodarenju otpadom, sva mjesta koja se nadziru propisno su označena. Kamere bežičnim putem prosljeđuju podatke varaždinskom Komunalnom redarstvu koje temeljem dobivenih podataka može reagirati i prekršiteljima izreći novčane kazne.

VEZANI ČLANCI:

"Komunalno redarstvo je ovih dana izreklo novčanu kaznu za takav prekršaj, propisanu Zakonom o gospodarenju otpadom, a visina kazne je, blago rečeno, paprena. Naime, prekršitelj za kojeg je utvrđeno da je odbacio otpad na tom mjestu platit će 1500 eura kazne", priopćeno je iz varaždinske Gradske uprave. Istaknuli su također da se tom i sličnim mjerama odvraća pojedine građane od neodgovornog ponašanja i sprječava onečišćenje okoliša u Varaždinu.

VIDEO Jako nevrijeme pogodilo Zagorje, pala i tuča: 'Bilo je sunce i onda se okrenulo u sekundi'

 

Više zelenih tema pronađite na web stranici Rezolucija Zemlja!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije