Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krediti

Kamate na autokredite od 6 do 
9,49 posto

'krediti banke'
''
14.02.2012.
u 10:52

U nedostatku gotovine, kupci u Hrvatskoj i dalje najčešće kreditom dolaze do novog automobila

Unatoč tomu što se automobilsko tržište u Hrvatskoj ne oporavlja, banke ne smanjuju kamate na autokredite. Oni su gotovo na istoj razini kao i prije, primjerice, tri godine. Visoke kamate bankari opravdavaju relativno visokom stopom rizičnih kredita, a s druge strane koriste brojne instrumente osiguranja da bi zaštitili svoje ulaganje – u prvom redu sudužnike i fiduciju na vozilo.

Mnoge banke svojim klijentima nude povoljnije uvjete, nego onima koji nemaju primanja u dotičnoj banci. U bilo kojem slučaju budite sigurni da će banka na vama dobro zaraditi. Naše istraživanje pokazalo je da se kamata na autokredite kreće od 6% za klijente Splitske banke do 9,49% za nepromjenjivu kamatnu stopu u Hrvatskoj poštanskoj banci, dok trošak obrade kredita varira od 1% do 3,5%.

Da bi se banka osigurala da ćete otplaćivati svoje obveze, uvedeni su tzv. instrumenti osiguranja. Oni su različiti od banke od banke, odnosno od kredita do kredita, no u pravilu uključuju jednog ili više kreditno sposobnih jamaca te fiduciju na vozilu (sporazum o prijenosu prava vlasništva vozila u korist banke do konačne otplate kreditnog dugovanja). Tek rijetko traže ostavljanje knjižice vozila ili uvjetuju kredit obveznim kasko osiguranjem. Također, računajte i na policu kasko osiguranja, zadužnice i izjave o suglasnosti o zapljeni plaće i drugih stalnih novčanih primanja svih sudionika kredita.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Sharana
Sharana
14:29 14.02.2012.

Zao mi je ljudi koji ulaze u ovakve investicije pod ovakvim uvjetima. Sta sve necemo napraviti da zaividimo susjeda i poznanike :)))))) Kredit od 25000EUR na 7 godina eura te na kraju kosta negdje oko 43000. Nemos vjerovat kakvu bi pilu vozio za 3.5 godine.

KE
keewee23
14:51 14.02.2012.

troskovi kredita, ahaha, to kaj sluzbenica otipka 3-4 slova na tipkovnici i pusti papir u print,.. to kosta 2% kredita, nabijem vas na K

ME
mellifera196666
12:24 14.02.2012.

Sam bi poručil bankama da na mene vu toj akciji ne trebaju računati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije