Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pohlepa bez premca

Kamatar za dug od 10.000 maraka tražio 200.000 eura!

novac,nofci,pare,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
28.08.2013.
u 13:31

Oštećeni dug nije vratio, ali je kao zalog dao stan u Splitu i zemljište u Sutivanu. Na te nekretnine 70-godišnjak se uknjižio kao vlasnik, zbog čega je osumnjičen da je počinio kazneno djelo lihvarskog ugovora

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom sa šireg područja Splita. Splitsko-dalmatinska policija sumnja da je dotični 2000.godine 61-godišnjaku posudio novac, uz uvjete kojima je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, a koja je u nerazmjeru s posuđenim iznosom novca.

Naime, osumnjičenik je 61-godišnjaku posudio novac u iznosu od 10.000 njemačkih maraka, na koji iznos je obračunavao lihvarske kamate, prikrivene u ugovorenim iznosima, pa je dug 28. travnja 2008. iznosio oko 200.000 eura. Oštećeni dug nije vratio, ali je kao zalog dao stan u Splitu i zemljište u Sutivanu. Na te nekretnine 70-godišnjak se uknjižio kao vlasnik, zbog čega je osumnjičen da je počinio kazneno djelo lihvarskog ugovora. Protiv njega je podnesena kaznena prijava.

>>Zbog duga od 2700 eura žena izgubila vlasništvo nad stanom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije