Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE

Kalmeta se ne sjeća tužbe, Lovrin: Bivši vlasnici dobili naknade

\'obz . .zagreb. . . 01.09..2009. bozidar kalmeta,ministar mora,prometa i infrastrukture u Vladi RH Photo: Boris Scitar/Vecernji list\'
Boris Ščitar/Pixsell
10.11.2010.
u 08:00

Ministar kaže kako je takav predmet morao ići preko pravne službe i suda te kako nema govora da je u dogovoru s Anom Lovrin i Zdravkom Livakovićem ikoga prevario

Ministar Božidar Kalmeta kaže kako se ne sjeća tužbe koju je kao gradonačelnik Zadra podigao protiv 58 vlasnika zemljišta i proglasio ih nedostupnima, odnosno nepoznatog prebivališta. Kaže kako je takav predmet morao ići preko pravne službe i suda te kako nema govora da je u dogovoru s Anom Lovrin i Zdravkom Livakovićem ikoga prevario.

>>"Kalmeta je nas 58 proglasio nestalima i oteo nam zemlju"

Livaković pak tvrdi kako s tom tužbom nema nikakve veze te opovrgava da mu je Smiljan Bakočević kum. On je pak brat Livakovićeva vjenčanog kuma. Obojica su nas za dodatna objašnjenja uputila na Anu Lovrin, koja je u to vrijeme bila tajnica Grada Zadra. Ona pak tvrdi kako je bivša Općina Zadar 1989. godine deposedirala zemljište tih 58 vlasnika i kako su svi bivši vlasnici, osim jednog, dobili tržišnu naknadu za deposedirano zemljište, o čemu postoje dokazi, odnosno sklopljene nagodbe pohranjenje u Gradu Zadru. Navodno su po kvadratu dobili oko stotinu ondašnjih njemačkih maraka.

– Iako je bivša Općina donijela rješenje o deposedaciji, to nikad nije provela kroz zemljišne knjige. Kada smo mi u Gradu pronašli to rješenje, odlučili smo ga provesti kroz zemljišne knjige, ali za upis nam nije bila dovoljna dopuna rješenja Ureda državne uprave, nego smo morali pokrenuti tužbu – tumači A. Lovrin. Zašto su se u tužbi baš odlučili vlasnike proglasiti praktički nestalima, bivša ministrica pravosuđa nije znala objasniti.

– Taj detalj ne znam, ali to bi trebali znati u gradskoj upravi – odgovorila je A. Lovrin. I ona otklanja sumnje da se išlo na prijevaru i otimanje zemljišta vlasnicima koji sada traže obnovu postupka u kojem su im oduzete nekretnine. Dodala je kako su neki od vlasnika kojima je isplaćena naknada za to zemljište sebe uspjeli proknjižiti kao vlasnike, budući da bivša Općina deposedaciju nije provela kroz gruntovnicu.

Komentara 7

SU
sunčica5
09:36 10.11.2010.

da vam nije kalemte, još bi bili selendra sa šljunčanom cestom. marš, nezahvalnici.

TE
tester
09:42 10.11.2010.

nebitno tko je tu u pravu,ali koliko je onda sveukupno kalmeta ljudi proglasio nestalima,kada se ne sjeća 58-orice ljudi????

DU
Deleted user
09:14 10.11.2010.

12 poena za Anu Lovrin, ako su neki dobili naknade onda nisu nestali:) Zadar je pravi mafijaški grad, kao i većina gradova u ovoj državi i mali čovjek jedinu nadu može tražiti na ulici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije