Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Fimi media

Kalmeta: Predsjedništvo HDZ-a nije potpuno obavljalo svoju ulogu

Ivo Sanader (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/6
19.02.2013.
u 08:34

Upitan kakva je bila uloga predsjednika stranke u svakodnevnom operativnom poslovanju, Kalmeta je rekao da s jedne strane ne vjeruje kako je predsjednik stranke svaki dan mogao imati uvid u materijalno-financijsko poslovanje

– Vezano za materijalno-financijsko poslovanje, predsjedništvo stranke nije potpuno obavljalo svoju ulogu. Naime, trebali su nam biti dostavljeni materijali da o tome raspravljamo, a prvi smo put takve materijale dobili 2010. godine – izjavio je Božidar Kalmeta, bivši ministar u vladi Jadranke Kosor te aktualni potpredsjednik HDZ-a koji je danas svjedočio na zagrebačkom Županijskom sudu u slučaju Fimi media.

Kao svjedoka predložila ga je Sanaderova obrana, a uglavnom je iskazivao o načinu na koji je funkcioniralo Predsjedništvo HDZ-a.

Kazao je tako da je predsjedništvo izvještaj o materijalno-financijskom poslovanju stranke prvi put zaista dobilo 2010. godine, kada se raspravljalo i glasovalo o poslovanju stranke u 2009. i financijskom planu za 2010.

Objašnjavajući taj svoj navod, Kalmeta je rekao da prije toga nisu o materijalno-financijskom poslovanju stranke raspravljali na takav način, nego bi glavni tajnik stranke usputno članove predsjedništva upoznavao s nalazom državne revizije.

Rekao je i da ne zna tko je operativno vodio materijalno-financijsko poslovanje, a pretpostavlja da je to bilo računovodstvo.

Upitan kakva je bila uloga predsjednika stranke u svakodnevnom operativnom poslovanju, Kalmeta je rekao da s jedne strane ne vjeruje kako je predsjednik stranke svaki dan mogao imati uvid u materijalno-financijsko poslovanje, dok je s druge strane Sanader bio predsjednik stranke i kao takav imao najveći prioritet u stranci.

Osim Kalmete svjedočio je i Zvonko Biljecki, vlasnik Geofota, koji je rekao da su 2009. godine imali jedan posao s Fimi medijom. Bila je riječ o ugovoru vrijednom 200.000 kn, koji je, kako je rekao Biljecki, Fimi media pošteno i korektno odradila do zadnje stavke.

Sanaderova obrana dala je popis svjedoka koji bi trebali biti saslušani do kraja veljače i tijekom ožujka, a osim imena iz političkog života te direktora državnih tvrtki, na popisu su i pjevači Marko Perković Thompson te Mate Mišo Kovač koji bi trebali svjedočiti 18. ožujka.

>>Zbog bolesti članice vijeća odgođeno suđenje za Fimi mediju

 

Komentara 4

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:47 19.02.2013.

Sto su nam napravili od zemlje,....a sebe su obogatili.

DA
davor1
09:49 19.02.2013.

Nekako si Kalmetu više zamišljam u Remetincu, pravo društvo tamo za Dr. Ivu, no ništa od toga.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:49 19.02.2013.

19.02.2013. u 09:46h Peter Petrovic je napisao/la: a sto fali sanaderu .provede manje vremena po sudovima nego prije na posao. sigurno ne spava sa ostalim malim zatvorenicima.vec kao u hotelu ,pun para i hebese njemu. -------------------------------------------------------- Lik pise, slika, cita,, meditira,....i nosi Brionni odjela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije