Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokalni izbori

Kalmeta demantirao da će HDZ podržati Bandića

'14.11.2012. Zagreb- Bozidar Kalmeta, saborski zastupnik i clan Predsjednistva HDZ-a. Photo: Boris Scitar/VLM'
Boris Ščitar/VLM
07.12.2012.
u 11:35

Nisam ni čuo da se razmišlja o Bandiću, ono što ja mislim i znam je da će stranka dobro razmisliti koga kandidirati u Zagrebu i ići na pobjedu – tvrdi Kalmeta.

Potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta demantirao je napise da HDZ na lokalnim izborima planira podržati Milana Bandića kao svog gradonačelnika te dodao kako predsjedništvo stranke nije još ni raspravljalo o tome.

– Mi o tome nismo raspravljali tako da ja o tome ne znam ništa. Nisam ni čuo da se razmišlja o Bandiću, ono što ja mislim i znam je da će stranka dobro razmisliti koga kandidirati u Zagrebu i ići na pobjedu – tvrdi Kalmeta te dodaje kako će stranka prvo razmišljati o svojim kandidatima iz stranačkih redova, a Bandić nije član HDZ-a.

– Nije član HDZ-a i HDZ, kad raspravlja, raspravlja o svojim članovima, ne raspravlja o nekim drugim kandidatima, ali dosad nismo još raspravljali ni o HDZ-ovim kandidatima. Hoće li se raspravljati, kako i tko će biti kandidati, ovaj trenutak uopće ne znam – kazao je Kalmeta te dodao da jednako tako tek iz novina doznaje da HDZ razmišlja o Kerumovoj dogradonačelnici Anđelki Visković u Splitu kao svojoj kandidatkinji za gradonačelnicu.

– Ni za koga još ne znam da će biti kandidat na lokalnim izborima. Mi smo na sjednici predsjedništva u Rijeci nekako okvirno dogovorili da bi do kraja ove godine ili u prvoj polovici siječnja imali kandidate za veće i važnije gradove i županije, a onda vjerojatno i za općine i sve ostalo – objašnjava Kalmeta koji ipak ne odbacuje mogućnost da HDZ, ako negdje nema dobrog i kvalitetnog kandidata koji može obavljati funkciju gradonačelnika ili nema takav rejting da može pobijediti, podrži i nekog nestranačkog kandidata.

>>Pomirba Bandića i Skupštine: Ipak šansa ilegalcima

Komentara 6

BE
benten
11:53 07.12.2012.

A što je sa tim velikim imenima iz vrha Hdz-a ,zašto se nekog od njih ne kandidira za izbore u Zagrebu,de su sad ti Šukeri,Jandrokovići,Miloševići,ona Sumrak ,pa i sam Karamarko i Vaso provjerite kak stojite Vi pri narodu?

Avatar pupoljak
pupoljak
12:00 07.12.2012.

Pa ima HDZ svoga kandidata u liku Bandinja, Vasu. Svestran je, voli raditi, rječit je kad treba, autoritet je, tvrdoglav, a i istih je korijena kak' Bandinjo.

FO
Fogge
12:50 07.12.2012.

Nevjerojatan je HDZ s tim Kalmetom,toliko korupcije u njegovom ministarstvu dok su bili na vlasti,svjedoci na suđenju za Fimi Mediu govore kako ih je on upoznavao s Barišićem koji je potom izdavao naloge o nezakonitom postupanju i još taj čovjek laprda u Saboru,na tv,moralizira i pametuje.Jadni smo li mi..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije