Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Kalinić: Od Jureta smo skuhali gulaš i ponudili ga za ručak Budali

kalinic sretko
Press
20.08.2010.
u 16:49

Iskrsnuli su novi, do sada najbrutalniji detalji o ubojstvima Sretka Kalinića, koje je ovaj navodno ispričao istražiteljima u Zagrebu.

Beogradski tabloid Kurir donosi priču pod naslovom “Napravili smo gulaš od Jurišića”, u kojoj je opisano kako je Kalinić s Milošom Simovićem ubio Milana Jurišića Jureta. Taj je iskaz, tvrdi Kurir, Kalinić dao “istražnim organima u Hrvatskoj”. Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova nije htjelo komentirati te informacije.

– Bilo je to u Španjolskoj, u “štek” stanu u kojemu smo se skrivali 2006. Nakon što smo iskomadali Jurišića, od dijela njegova mesa skuhali smo gulaš. Zatim smo pozvali Vladimira Milisavljevića Budalu na ručak. Mi smo se pravili da ne možemo jesti jer smo već ručali. S uživanjem smo gledali kako jede ljudsko meso i jedva smo se suzdržali da ne prasnemo u smijeh – rekao je navodno Kalinić istražnim organima u bolnici u Zagrebu, precizirajući kako su meso mljeli u Boschovu stroju – piše Kurir, pozivajući se na dnevnik Vesti, koji donosi još jezivih detalja nepojmljivih normalnom čovjeku.

“Kad su ubili Jurišića, ogulili su mu kožu s glave. Dok su kuhali meso, tu kožu su navlačili sebi na glavu kao masku, pa su pozirali pred ogledalom i smijali se”, prenosi Kalinićevu morbidnu izjavu dnevnik Vesti.

No, u sjeni skorog izručenja Sretka Kalinića Srbiji, daleko od očiju javnosti, vodi se pravi “rat” između njegovih i odvjetnika i prijatelja drugog “zemunca” Miloša Simovića, jer svatko sa svoje strane pokušava za jednog, odnosno drugog izboriti što povoljniji status kod pravosudnih organa, pišu beogradske Večernje novosti. Svakodnevno se javnost ”bombardira” informacijama što će tko od dvojice dojučerašnjih “suboraca” otkriti o nerasvijetljenim zločinima pa Kalinić, navodno, nudi “istinu” o likvidacijama Branka Jevtovića Jorge i dvojice tjelohranitelja Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, ubojstvu zaštićenog svjedoka Zorana Vukojevića Vuka, spreman je pričati i kako su ubijeni Milan Jurišić Jura i Ninoslav Konstantinović, gdje se kriju Luka Bojović i preostali bjegunac Vladimir Milisavljević Budala, tko je likvidirao Iliju Novovića i Gorana Marića... piše ovaj dnevnik.

– Kalinić, koji ima dvije presude, na 40 i 35 godina robije, ne može, svakako, računati na povlašteni status. On, doduše, može tražiti ponovno suđenje, jer su mu kazne izrečene u odsustvu. Ako se na neki način nagodi, mogao bi dobiti nekoliko godina manje ili bolje uvjete u zatvoru. On, kao ubojica ne može biti svjedok suradnik – kaže Novostima izvor blizak pravosuđu. Poznavatelji “zemunskog klana” navode da je Kalinić “puki profesionalac”, koji je ubijao za novac i svaku likvidaciju je naplatio, dio novca je dobio i od otmica, a najsuroviji je bio prema Suadu Musiću, kojega je zvjerski mučio, tvrdi list.

– On ne zna ništa o poslovima Milorada Ulemeka, Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, ali bi mogao ispričati tko je zapovjedio ubojstva i davao novac – objašnjava izvor. S druge strane, Miloš Simović također nudi “zanimljivu priču”. Doduše, priliku za svjedoka suradnika propustio je 2003. i 2004., kada mu je preko odvjetnika i obitelji za svjedočenje ponuđen povlašteni status.

– Riječ je o Spasojevićevoj desnoj ruci i glavnom organizatoru svih poslova. On je bio taj koji je Spasojevićeve zapovijedi prenosio prema dolje. Simović bi mogao ispričati i o političarima koji su dolazili u Šilerovu (sjedište “kuma” zemunskog klana Spasojevića), posebno onima koji su bili upućeni u pripremu atentata na srbijanskog premijera Đinđića, tvrde izvori Novosti.

Komentara 45

KU
kukuriku
19:20 20.08.2010.

djabatiidveglave,...nisan ti napisa-opisa \"zabiljezéne dogadjaje\" sa cétnicke strane od 91.-95. ..., i bolje da nisan napisa...vjeruj mi ..., jer to nije za Ljude !!

Avatar Chicha
Chicha
05:44 21.08.2010.

Johny1973: Jure (Jurisic) nekako mi ne zvuci na srpski gulas? Bice da je onaj drugi u pitanju. Ali budala nije bio probirljiv. Malo crnog humora za debilno-kretenski clanak. Dno dna!

MU
Mućanin
22:43 23.08.2010.

Ma dobro je to kad se oni međusobno kolju, dao Bog da niti jedan od njih ne ostaje živ!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije