Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kalifornija: Šumski požar uništava kuće u Montecitu

14.11.2008.
u 16:53

Razorni šumski požar nošen vjetrom uništio je najmanje 100 luksuznih kuća i prisilio na evakuaciju tisuće ljudi u mondenoj četvrti Montecito, jugoistočno od grada Santa Barbare u Kaliforniji, izvijestile su u petak američke TV mreže.

Požar koji je izbio oko 18 sati u četvrtak, nošen vjetrom brzine do 110 kilometara na sat, do petka ujutro zahvatio je područje od oko tisuću hektara

Oko 5400 kuća u naselju sa 14000 stanovnika evakuirano je, a u slučaju da se požar nastavi širiti, moguće su i dodatne evakuacije, rekla je Nicole Koon, glasnogovornica okruga Santa Barbara.

- Vjerujemo da je više od 100 kuća uništeno. To su naše pretpostavke jer je još uvijek noć. Činimo sve da zaštitimo ostale kuće - dodala je Koon.

Nerijetko se radi o kućama vrijednim i desetke milijuna dolara, a među poznatim osobama koje imaju kuće u Montecitu su Michael Douglas, Rob Lowe i Oprah Winfrey, čije se imanje prostire na 17 hektara.

Požar je zahvatio i neke od paviljona studentskog doma Westmont Collegea, umjetničke škole u šumovitom području kraj Montecita s oko tisuću studenata, no nema izvješća o stradalima.

Oko 500 vatrogasaca nastoji zaustaviti širenje požara na zapad prema gusto naseljenim četvrtima Santa Barbare, rekao je glasnogovornik lokale vatrogasne postrojbe za televizijsku postaju KABC-TV.

Požar je u Santa Barbari već uništio dvadesetak kuća i ostavio bez struje oko 20.000 kućanstava.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije