Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarci

Kalendarima do igračaka za klince karlovačkog vrtića Dubovac

mišić
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
09.01.2013.
u 15:30

Akciju je pokrenuo Matija Mišić u sjećenje na nedavno preminulog oca, predsjednika nogometnog kluba

Unatoč tome što su u samo jednoj sezoni prvu zamjenili županijskom ligom, a rasplet mnogobrojnih afera vjerojatno će donijeti tek sudski postupci, karlovački nogometaši odlučili su organizirati humanitarnu akciju.

 Za nove generacije

 U organizaciji NK Karlovca 1919 i njihovog kapetana Matije Mišića Minga prodavat će kalendare čiji će prihod biti namjenjen za kupnju igračaka za karlovačke predškolce.

 – Novac je namijenjen za djecu u vrtiću na Dubovcu. Humanitarna akcija, naravno je povezana i uz mog pokojnog oca. Bio je predsjednik kluba, a i odrastao je u tom kvartu, pa ovo radimo i zbog njega i zbog djece, novih generacija za budućnost – objašnjava Mišić.

 U akciju su se odmah uključili i ostali prvotimci Karlovca 1919. Humanitarnu ideju karlovačkih nogometaša prepoznala je i Tiskara Justament koja sponzorira tiskanje kalendara. Mišić očekuje da će ovaj projekt podržati i druge sportske asocijacije, kao i Grad i Županija.

 Kalendari se po simboličnoj cijeni od deset kuna mogu kupiti u Foto Vanji u Grabriku, papirnici Mozaik na Korzu, Tiskari Justament ili naručiti na broj mobitela 091/502-8897.

 –Natjecanje u županijskoj ligi možemo smatrati kao novi početak kluba. Međutim, nije smao to važno, Karlovac je oduvijek bio sportski pojam na ovim prostorima, pa zato moramo provoditi i ovakve akcije. Mi se i dalje ponašamo kao da smo u Prvoj ligi, treniramo kao prvoligaši, a treba priznati da imamo i takve uvijete. Jedino taj pristup može nam osigurati da se vratimo u vrh hrvatskog nogometa –zaključio je Mišić.

 Pomoć i drugima

 U Karlovcu, a najviše vrtiću, pozdravljaju ideju. Iako mnoge organizacije redovito pomažu predškolskim ustanovama, svaka nova akcija uvijek je dobrodošla. Posebno kada su u pitanju igračke, kojih nikada nije dovoljno. Nakon prikupljenog novca u dogovoru s vrtićem vidjet će se što im je najpotrebnije. Karlovčani, spremni na kupnju kalendara, nadaju se da će ovakvih i sličnih akcija u budućnosti biti još, i za druge ustanove kojima je pomoć potrebna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije