Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VEČERNJI TV

Snijeg na izborni dan? Vakula objasnio kakvo nas vrijeme čeka 17. travnja, nitko se poslije neće moći izvlačiti na južinu

Zoran Vakula u studiju VL
Foto: VL
1/3
09.04.2024.
u 12:36

Ako ste za slobodni dan planirali izlet nakon glasovanja, primjereno se obucite

Sljedeći tjedan dolazi nam zamjetnija, stalnija promjena, i to ne mislim samo zbog izbora – našalio se meteorolog Zoran Vakula u studiju Večernjeg lista s novinarkom Petrom Balijom, s kojom je govorio o rekordno toplom početku godine. Iako je teško prognozirati točno vrijeme na određeni dan, Vakula je otkrio kakvo bi nas vrijeme moglo dočekati u srijedu, koja će većini biti slobodna.

"Ako se ostvari najvjerojatniji razvoj situacije, većina računalnih modela upućuje na veliki pad temperature zraka nad našim dijelom Europe tijekom utorka, dakle uoči dana izbora, stoga će utorak najvjerojatnije biti promjenjiv i kišovit, a postoji i mogućnost snijega u gorju i olujne bure na Jadranu", najavio je Vakula.

Slični vremenski uvjeti nastavit će se najvjerojatnije i na dan parlamentarnih izbora, prognozira Vakula, dodajući kako se nitko neće moći žaliti ako se prognoza ostvari, "da je južina djelovala na ono što su zaokružili". Južnog vjetra neće biti, ali velika je vjerojatnost za buru, tramontanu i pad temperature.

"Ovo do tada će biti show program, i u vremenskom i u političkom smislu" zaključio je meteorolog. Dakle, ako ste za slobodan dan planirali nakon glasovanja otići na izlet, primjereno se obucite i za svaki slučaj ponesite kišobran.

VIDEO Kakvo nas vrijeme očekuje na dan izbora?

Komentara 13

PR
prajdali100
14:07 09.04.2024.

Polako s ti snijegovi Vakula! Polako.Ne treba nagliti.

DO
Domi
19:11 09.04.2024.

Bez uvrede, naši meteorolozi mogu pogoditi vrijeme samo kad pogledaju kroz prozor.

NO
Nostromo
14:16 09.04.2024.

Vakula je reko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije