Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenja

Kakva nepravda: Ratnici u zatvoru s kriminalcima i šefovima lopovima

vojnici
PIXSELL
02.04.2010.
u 22:33

Udruga specijalaca održat će molitvu pred Remetincem za 60-ak vojnika koje procesuira naše pravosuđe.

U subotu u 20 sati stotine bivših pripadnika legendarnih postrojbi Antiterorističke jedinice Lučko opet će se okupiti ispred najspominjanijeg zatvora u Hrvatskoj, Remetinca. Upalit će svijeće i organizirati uskrsnu molitvu za nekoliko svojih kolega koji su u njemu pritvoreni, ali i za, kažu, desetke ostalih hrvatskih ratnika koje sada procesuira hrvatsko pravosuđe, a osumnjičeni su za kaznena djela tijekom Domovinskog rata.

Josipu Klemmu, predsjedniku Udruge, posebno su na srcu njegovi suborci Franjo Drljo, Berislav Garić, Božo Krajina i Igor Benet, pritvoreni i osumnjičeni da su, u akciji čišćenja, u vrijeme Oluje, u selu Gruborima pogubili petero srpskih civila.

– Pozivamo sve ljude dobre volje da budemo dostojna potpora svim našim herojima koji se nalaze u zatvorima – kaže Klemm i objašnjava da ponosnim specijalcima ne pada na pamet pritisak na pravosuđe, nego apeliraju za očuvanje njihova dostojanstva.

Neće s menadžerima

A u hrvatskim zatvorima za njihove ga suborce nema, kažu. Strahovito im smeta što se suborce, kada završe u pritvoru, tretira kao kriminalce, bez dostojanstva, do kojega im je stalo i 15 godina nakon rata.

– Pa to su ljudi koji su pet godina ratovali i prošli sve akcije za oslobođenje – ponavljaju. Jednostavno, nije im prihvatljivo da njihovi suborci čame u tamnicama zajedno s pedofilima, kriminalcima “u čijem su hvatanju i sami sudjelovali kao policijski specijalci”. Posebno su alergični na tzv. gel i šmrk momke i menadžere lopove.

Ne traže povlastice

Specijalci ne žele da javnost pomisli da oni traže povlastice. Samo predlažu da država osnuje posebne sudove i zatvore za hrvatske vojnike i policajce koji su osumnjičeni za kaznena djela u ratu.

– Ako je netko radio zločine i gluposti u “civilstvu”, neka ga procesuiraju redoviti sudovi – poručuju, držeći da je logično da, ako postoje specijalni “uskočki” sudovi za kriminalce, onda postoje i za vojnike i policajce. Tvrde da 60-orici branitelja prijete zatvorske kazne te da država može jednu vojarnu preurediti u poseban zatvor.

Komentara 106

ST
storm
18:37 03.04.2010.

Ebiga,tebi treba crtati.Idi na net i ukucaj stormfront.

OB
-obrisani-
15:47 03.04.2010.

asshole , lezeci.. -A ti širitelju side, pa sto se vrijedaš? Nije sramota imati dvoznamenkasti IQ. Nisi jedini, puno imaš takvih tu na forumu, i srecom - dobar si sa svima. ..ti si tako i tako rat gleda na televiziji..sam.sam si nekidan prizna , da si pobjegao u USA...siptare..!!!

NE
nevera999
23:17 02.04.2010.

predlažem merčepa za tužioca i sudca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije