Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUŽENJA DILJEM ZEMLJE

Kako su Hrvati proslavili Praznik rada: Uživali u grahu, štruklima, glazbi...

Praznik rada
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/Paula Hađur
1/15
01.05.2022.
u 13:20

Središnje obilježavanje Praznika rada u Varaždinu održava se na kupalištu na Dravi uz prigodni program više od 150 izvođača te podjelu besplatnog graha

Danas se obilježava Međunarodni praznik rada koji je broje građane diljem Hrvatske potaknuo da dan provedu na otvorenom uz druženje s prijateljima i obitelji te uz dobru hranu. 

Grad Zagreb pripremio je cjelodnevni bogati glazbeno-zabavni program za građene različitih generacija na dvije pozornice u Maksimiru. Osim glazbenih nastupa i edukativnih radionica, posjetitelje je dočekalo 30.000 porcija graha i 15.000 porcija štrukli koje će se dijeliti do 14.30 sati.

Brojni su se Osječani okupili na tradicionalnoj proslavi na lijevoj obali Drave koju je organizirao Grad Osijek. Podijeljeno je 2500 porcija graha, za čije je kuhanje bila zadužena Udruga Majstori kotlića Slavonije i Baranje, te isto toliko komada tradicionalnog slavonskog kolača – gužvare.

– Praznik rada ove godine dočekujemo s nikad boljim statičkim podacima. Pada nezaposlenost, a raste zaposlenost. U odnosu na ožujak 2021. u gradu imamo dva posto više zaposlenih, a čak 20 posto manje nezaposlenih. Siguran sam da će se ovi trendovi nastaviti u budućnosti. Činimo sve što možemo. Imamo uistinu velik broj investicija u gradu Osijeku, a gospodarstvenike smo oslobodili plaćanja komunalnog doprinosa, što vjerujem da će privući investitore i da ćemo te pokazatelje tek vidjeti u budućnosti – rekao je gradonačelnik Ivan Radić.

Prema podacima HZZ-a, 31. ožujka na području grada Osijeka evidentirano je 50.380 zaposlenih, što je za 1007 osoba više nego lani u istom mjesecu. Nezaposlenih je koncem ožujka bilo 4302, odnosno 130 manje nego prethodnog mjeseca i 1116 manje nego u ožujku 2021.

Središnje obilježavanje Praznika rada u Varaždinu održava se na kupalištu na Dravi uz prigodni program više od 150 izvođača te podjelu besplatnog graha. Gost proslave u Varaždinu je i predsjednik RH Zoran Milanović.

U Splitu se proslava održava na platou ispred Zoološkog vrta na Marjanu gdje će uz besplatni fažol posjetitelji moći popratiti stand-up nastup komičara sa splitske scene.

Obilježavanje 1. svibnja u Rijeci organizira gradski SDP, ali ove godine na novoj lokaciji u parku kod Trsatske gradine. Riječane uz besplatni ručak i piće očekuje zabavni program.

Brojni stanovnici Šibensko-kninske županije uputili su se danas u Skradinski buk gdje je organizirana tradicionalna proslava Praznika rada. 

Praznik rada
1/6

Komentara 3

DU
Deleted user
13:53 01.05.2022.

Gladan puk dašao na grah sa malo slanine.

KI
kiselovrhnje
13:33 01.05.2022.

Nema 5 radnika na ovim slikama

BE
Beyonder
17:09 01.05.2022.

To bi trebao biti praznik radnika tako da mi nije jasno šta ovaj politički mulj radi na takvim mjestima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije