Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mafijaški potpisi

Kako prepoznati kriminalca s Balkana? Hrvati planiraju 'sačekuše', Crnogorci podmeću bombe

ubojstvo, sesvete, vinko žuljević klica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
13.06.2015.
u 13:04

Srpski kriminalci pretežno svoje suparnike ubijaju iz neposredne blizine nakon što neko vrijeme prate žrtvino kretanje.

Kada nekome automobil "odleti u zrak" ili je netko propucan iz auta u vožnji, znamo da će negdje u tom slučaju osim "kriminalno" isplivati i riječ "mafijaško".

Najvjerojatnije.

Mnoge mafijaške skupine, neke poznate i širom svijeta, prepoznatljive su po svom "potpisu". Najviše organiziranih bandi je u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Puli te drugim većim središtima i gotovo sve naginju proširenju kriminala i teritorija.

Koji su to "potpisi" koji se koriste po nekoj šabloni, ovisno o svom porijeklu, otkrio je za Telegraf srpski kriminolog Zlatko Nikolić.

Crnogorski krimanlci su najnezgodniji, ali na prvom mjestu na listi kriminalaca našli su se zbog toga što su njihove metode najrasprostranjenije. Oni pod automobile svojih suparnika podmeću bombe kako bi ih likvidirali i nerijetko su u takvim obračunima ugroženi i građani, ali i djeca jer se oni ne libe aktivirati bombe niti u blizini škola ili vrtića, pojašnjava Nikolić i navodi da paljenje kafića ili klubova nije njihov stil.

Iako je ovo izvorno bio bosanski stil, ubrzo su "propucavanja" kalašnjikovom iz vozila u pokretu postali zaštitni znak “Zemunaca”, pojašnjava Nikolić. Te su metode od njih preuzeli i Hrvati i Albanci, dodaje, pa je posljednjih godina teško identificirati čija je to bila "režija".

Za primjer Nikolić navodi ubojstvo Vinka Žuljevića Klice početkom svibnja u Zagrebu.

Srpski kriminalci pretežno svoje suparnike ubijaju iz neposredne blizine nakon što neko vrijeme prate žrtvino kretanje.

>>Mafijaške likvidacije: Obračuni su počeli kad je ubijen Damir Kovačić i nisu stali do danas

Komentara 7

UM
Umjereni
13:11 13.06.2015.

Već sam se ozbiljno zabrinuo kako bih preživio ovaj dan da mi večernji nije servirao "ovo", ne znam kako da to nazovem i kamo ovaj izbljuvak spada.

Avatar Trpimir
Trpimir
14:20 13.06.2015.

pa to je opsesija prava.. ispiranje mozga i nasilna balkanizacija! ti se nikada nece pomiriti s postojanjem Nezavisne Hrvatske. na sto su sve spremni vidimo iz dana u dan.

D1
d12345
17:13 13.06.2015.

hhahhahhaha....ovaj polunovinar kopirao članak sa Kurira i telegrafa.........jaooooo zemljo otvori se,na šta je spalo hrvatsko novinarstvo kad kopira članke sa srpskih žutih portala,večernji je sve gori i gori....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije