Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRANJE NOVCA, PREVARA...

Kako je pala fatalna Kristina: Zgrnula bogatstvo na ratu u Ukrajini, otkrili je američki istražitelji

Foto: instagram
1/9
16.02.2024.
u 09:58

Ovaj slučaj otkrila je radna skupina KleptoCapture koje je pokrenulo ministarstvo, kako bi se kontroliralo provođenje sankcija koje je SAD nametnuo Rusiji od veljače 2022.

Kanadsko-ruska državljanka otkrivena je u jednoj od većih pronevjera zabilježenoj od početka invazije na Ukrajinu, nakon što se doznalo kako je imala ključnu ulogu u slanju milijuna dolara vrijedne vojne opreme iz SAD-a u Rusiju. Kristina Puzyreva ovog je ponedjeljka priznala krivicu na sudu u SAD-u, izvijestilo je američko ministarstvo pravosuđa, zbog čega joj sada prijeti i do 20 godina zatvora. 

Kako se doznaje, prenosi Reuters, ovaj slučaj otkrila je radna skupina KleptoCapture koje je pokrenulo ministarstvo, kako bi se kontroliralo provođenje sankcija koje je SAD nametnuo Rusiji od veljače 2022. Puzyreva je tako otkrivena da je krijumčarila i prala novac u ime nekoliko fiktivnih tvrtki za isporuku elektronike smještenih u New Yorku, i sve za poslovne subjekte u Rusiji koji su pod sankcijama. 

>> FOTO Rusija: Ukrajinska raketa pogodila trgovački centar, ubijeno je petero ljudi

1/10

Puzyrevu i njenog supruga Nikolaya Goltseva policija je uhitila krajem prošle godina, a uz njih je uhićen je i Salimdzhon Nasriddinov, rusko-tadžikistanski dvojni državljanin. U kući Nasriddinova pronađeno je tisuće poluvodiča i druge elektronike.

- Puzyreva je priznala krivicu za zavjeru pranja novca zbog svoje uloge u shemi slanja komponenti koje se koriste u bespilotnim letjelicama i sustavima navođenih projektila i drugom oružju subjektima pod sankcijama u Rusiji - objavljeno je u priopćenju ministarstva. 

POVEZANI ČLANCI:

Državni odvjetnik Breon Peace rekao je kako je upravo Puzyreva bila ključ cijelog plana jer je izbjegavala sankcije te uz to slala komponente Rusiji koji su kasnije pronađeni na bojištu u Ukrajini.

Komentara 8

FU
Fusnota
13:14 16.02.2024.

Ukrajinci pametniji kupuju vile, hotele, otvaraju farme sve u skladu sa zakonom. Rusi samo da je kriminal se baviti.

SE
Serengeti
12:22 16.02.2024.

Sankcije rade 🤣😂

MI
mikimouse12
12:21 16.02.2024.

A dobro kad Rusi uhvate nekog bjednika poput lezbijske crne kosarkasice svojedobno budu je razmjenili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije