Kako duhovnošću pobijediti sijače straha koji nas plaše glađu, bolešću i siromaštvom

25.08.2022. u 11:00

”Strah sam po sebi nije savjest, nije mudrost, nije slabost. Strah ne govori da je nešto dobro ili loše. Strah je mehanizam ljudske svijesti u kojemu se testira snaga karaktera, oplemenjuje mudrost i učvršćuje hrabrost. Strah je cijena kojom moramo platiti put. Strah pomaže da mudro prosuđujemo u zahtjevnim i prijetećim trenucima.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
11:27 25.08.2022.

A tko su najveći sijači straha? Baš se pitam.

SL
slavenZadravec
18:10 25.08.2022.

Religije oduvijek zagovaraju strah od boga kao mehanizam držanja u pokornosti i utjerivanje materijalnih probitaka za sebe.

NA
najposebniji
11:16 25.08.2022.

Sijače straha? Možda kolumnist živi negdje u oblacima, ali na zemlji jako puno ljudi gladuje, a bome postaje i sve manje podnošljivo za živiti...ako poživi dovoljno dugo, volio bi sjesti za stol s njim za tridesetak godina, kada ga stignu starost i mudrost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije