Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanija je odlučila

ANKETA Kako biste glasovali da je danas referendum o izlasku Hrvatske iz EU?

zastave Hrvatska EU
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/5
24.06.2016.
u 12:26

Biste li podržali ostanak Hrvatske u EU ili smatrate da se trebamo voditi primjerom Velike Britanije.

Velika Britanija rekla je svoje. Iako su rezultati do posljednjeg trenutka bili tijesni, naposljetku je čak 51,9% birača odlučilo da zemlja izlazi iz Europske unije.Nakon objave konačnih rezultata, premijer David Cameron najavio je ostavku jer, kako je rekao, ne može voditi zemlju koja je odlučila krenuti drugim putem.

– Više od 33 milijuna birača odlučilo je da izlazimo iz EU. Volju naroda treba poštovati. Bio sam jasan kad sam govorio da je Velika Britanija sigurnija u EU. Ali narod je odlučio krenuti drugim putem, stoga smatram da ova zemlja treba novo vodstvo koje će je voditi u tom smjeru. Nije u redu da ostanem kapetan – poručio je Cameron. 

Što će biti s budućnosti EU nakon izlaska Velike Britanije, teško je predvidjeti u ovom trenutku kao i eventualne posljedice koje će utjecati na Hrvatsku kao jednu od članica EU.

Baš kao u Velikoj Britaniji, i u Hrvatskoj od početka pregovora postoje oprečna mišljenja o ulasku u Europsku uniju. Kritike se nisu stišale ni tri godine nakon pristupanja Hrvatske EU, stoga vas pitamo kako biste vi glasovali da je danas referendum u Hrvatskoj. Biste li podržali ostanak Hrvatske u EU ili smatrate da se trebamo voditi primjerom Velike Britanije.

Svoje mišljenje izrazite u anketi. 

>>Velika Britanija izlazi iz EU! Funta pala najviše u 30 godina, euro najviše od uvođenja. Cameron daje ostavku, Merkel i Holland sazivaju hitne sastanke

Komentara 51

Avatar antonija17
antonija17
12:34 24.06.2016.

Za ostanak u uniki glasaju samo oni sto nemaju pojma koliko je ta unija unazadila hrvatsku kao i njeni politicari. Politicarima pase ostanak jer je tu samo za njih debeli kolac prihoda u privatne depove. Zato se hrvatsko gospodarstvo i gasi.

SA
santos008
12:57 24.06.2016.

Nema govora o referendumu,sad kad nam je krenulo.Skoro u svemu smo bili zadnji u EU [ 28 MJESTO ] izlaskom Velike Britanije smo ''UZNAPREDOVALI'' i sad smo 27

HR
hromcan
12:37 24.06.2016.

Naravno da bi glasao za izlazak iz trećeg rajha jer EU je baš to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije