Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči sastanka

Kakav to dokument Alenka Bratušek predaje Milanoviću?

Rene Bitorajac
Foto: Večernji list
1/3
24.10.2013.
u 21:26

U snimci TV ekipe Europskog vijeća vidi se kako, dok svi sudionici uoči početka sastanka neformalno razgovaraju oko stola, Milanović prilazi Barrosu, nešto mu objašnjava, a Barroso ga samo tapše po ramenu

Sudeći prema jedinim dostupnim video snimkama iz hodnika i dvorane Europskog vijeća uoči početka današnjeg sastanka šefova država i vlada EU, hrvatski premijer Zoran Milanović kratko je razgovarao s predsjednikom Europske komisije Jose Manuelom Barrosom. U snimci TV ekipe Europskog vijeća vidi se kako, dok svi sudionici uoči početka sastanka neformalno razgovaraju oko stola, Milanović prilazi Barrosu, nešto mu objašnjava, a Barroso ga samo tapše po ramenu.

Nakon toga Milanović hoda prema hrvatskom mjestu za stolom, a u prolazu ga doziva slovenska premijerka Alenka Bratušek. "Zoran", govori za njim koji je već prošao, ali se vraća i uzima neke dokumente koju mu slovenska premijerka pruža. Snimka iz drugog kuta pokazuje Milanovića kako hoda dalje prema svome mjestu, ali zaustavlja se pored još jedne premijerke, ovaj put Dankinje Helle Thorning-Schmidt, koju srdačno pozdravlja i, čini se po snimci, komplimentira.

Video snimka, koju TV služba Europskog vijeća objavljuje iz dijela zgrade u koju većina drugih snimatelja inače nema pristup, ne sadrži ton iz kojeg bi se mogao čuti razgovor premijera. Možda je Milanović s Barrosom razgovarao o problemu oko Lex Perković i hrvatskog zakona o Europskom uhidbenom nalogu oko kojeg su Barroso i Milanović telefonski pregovarali i dogovorili prije nekoliko tjedana rješenje kojim je Hrvatska izbjegla sankcije EU. Na snimci se ne vidi da je MIlanović razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel niti s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

>> Milanović: Neće biti novih poreza, to je netko izmislio

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije