Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kakav se odgovor na upit Večernjeg lista kalio tri dana! 'Imali smo 90 priznanja stranih odluka'

Dakle, nitko nije provjeravao jesu li podnositelji u registru posvojitelja odnosno imaju li potvrdu o podobnosti za posvojenje. Znači da su i suci u Zlataru sudili po ustaljenoj, premda s gledišta naše države i interesa posvojene djece, manjkavoj sudskoj praksi

Komentari 13

ST
stefj
10:34 16.01.2023.

Međunarodni kriminal, ništa drugo... No sumnjam da će se nešto riješiti, da će se uopće provesti istraga, možda ako se uključi Interpol ili netko takav, mada pitanje, budući da su umiješane i međunarodne udruge u cijeli slučaj...

VL
DU
Deleted user
12:49 16.01.2023.

Kladim se u što hoćete da sud i suci neće biti kažnjeni iako se dokaže da su krivo radili (a to znači da su, vjerojatno, korumpirani)!

VL
Avatar Cantor
Cantor
11:54 16.01.2023.

Da li itko više išta vjeruje vlastima i „pravosuđu”? Ako da, kako to uspijevate? Pitam za prijatelja....

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:38 16.01.2023.

Zašto sud u Zlataru, zar sud u Zadru nema puno više takvih predmeta. Ili je jednostavnije po Zagorcima?

VL
BR
Brankko
17:58 16.01.2023.

"iz drugih ne-Konvencionalnih zemalja"?! Kakav je to "pravopis"? -- Na primjer, ako je neka odluka protivna Ustavu Republike Hrvatske, onda to nije "ne-Ustavna odluka". A pogotovo je zanimljivo da ako govorimo o nekoj konvenciji, onda je pridjev konvencijski, a ne "konvencionalni".

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
13:37 16.01.2023.

Prvo treba na osnovi realnih pokazatelja a ne humanistickih parole utvrditi je li djeci iz Afrike u interesu doci I zivjeti u Hrvatsku, a jos vaznije je li u Hrvatskom interesu imati gradjane iz Afrike. I na osnovi toga dovoditi odluke o ne dozvoljavanju posvojenja djece koja tu kod nas ni po cemu ne spadaju.

VL
Avatar Cohen
Cohen
11:54 16.01.2023.

Mnogo vike nizašto (bez Shakespearea)! Anketa provedena i članak napisan bez ikakve valjane podloge. Kada se netko upušta u kritike sudske prakse, bilo bi dobro da je pravnik ili treba znati barem nešto o pravu ili barem za ad hoc potrebu treba konzultirati mjerodavni hrvatski zakon. Ništa od toga autor nije učinio. Samo diže prašinu. Općinski sudovi su odluke o priznavanju stranih sudskih odluka o posvajanjima djece donosili temeljem Zakona o međunarodnom privatnom pravu ( iz 2019. Na strane sudske odluke se odnosi Četvrti dio, na posvajanje članak 42). Nije bilo potrebno pitati sud u Zlataru, pa ni ostale jesu li provjeravali podobnost posvajatelja jer takvu obvezu prema Zakonu NEMAJU. Da su, upitani povodom ovog slučaj,a priznavali strane sudske odluke primjenjujući Zakon o međunarodnom privatnom pravu sudovi i u Varaždinu i u Zlataru (SIC!) su se eksplicite već ranije izjasnili i to se na portalima moglo pročitati. Dakle, anketa je bila nepotrebna. Nadalje, ne postoji nešto što se zove "rezultati upitnika" (podebljani ispis u gornjem tekstu). Upitnik nema rezultate. Upitnik je instrument društvenih istraživanja, koja se provode metodom ispitivanja, anketom (dopisno, telefonom, usmeno osobnim kontaktom). Anketa generira rezultate ispitivanja. Dakle anketa, a ne upitnik ima rezultate.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.