Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požurili s objavom

Kakav gaf! Talijanski biskupi objavili da je novi papa Scola!

Angelo Scola
Press Association/PIXSELL
14.03.2013.
u 12:46

Nekoliko trenutaka prije izlaska novoizabranog pape na balkon na pročelju bazilike sv. Petra, Talijanska biskupska konferencija (CEI) uputila je poruku u kojoj na izboru čestita Angelu Scoli, talijanskom kardinalu i milanskom nadbiskupu.

Nekoliko trenutaka prije izlaska novoizabranog pape na balkon na pročelju bazilike sv. Petra Talijanska biskupska konferencija (CEI) uputila je poruku u kojoj na izboru čestita Angelu Scoli, talijanskom kardinalu i milanskom nadbiskupu.

Tek nakon što je ta poruka poslana svim novinarima, na balkon je izašao novi papa, argentinski kardinal Jorge Mario Bergoglio, koji je uzeo ime Franjo, po Franji Asiškome.

CEI je očito pripremio priopćenje držeći da će biti izabran Scola. Druga pogreška je što je to priopćenje poslano prije nego li je kardinal Tauran s balkona objavio Habemus Papam. Talijani su, očito, bili uvjereni da će nasljednik Benedikta XVI. biti Angelo Scola. No, CEI nije novinska agencija da se treba utrkivati s konkurencijom u objavljivanju ekskluzive. Ipak, vjerojatno nisu tako htjeli, ali bili su ekskluzivni.

Sve o novom papi čitajte u našem specijalu

Komentara 4

Avatar EU afrodita
EU afrodita
14:55 14.03.2013.

Svi oni koji prate talijanske medije su se jako iznenadili izborom Argentinca...jer se danima govorilo kako će.....ako papa bude izabran brzo, nakon 2 ili 3 dana - kako se to i dogodilo - sigurno biti Angelo Scola...jer se, po njima,, kardinalima bilo najlakše složiti oko njegovog imena.

OB
-obrisani-
15:17 14.03.2013.

Sramotno...

AG
Agramer198
15:36 14.03.2013.

Meni je drago što je zadnjih nekoliko papa došlo izvan Italije jer se vidi da rimska Kurija (u kojoj su pretežito Talijani) ne vodi čiste poslove. Vivat papa Francisco!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije