Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ŽELE IH OTJERATI'

Kajtazi: Romske obitelji već treći tjedan spavaju na stadionu jer im Novi Vinodolski ne može pomoći

Veljko Kajtazi dao izjavu na obilježavanju 77. obljetnice proboja posljednjih zatočenika ustaškog logora Jasenovac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
08.07.2022.
u 13:13

Dodao je da je ponuđeni smještaj u centru za beskućnike odbijen jer nije adekvatan budući da ne prima djecu i nema dnevnog boravka

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi je u ime Kluba zastupnika nacionalnih manjina pozvao u petak na rješavanje problema smještaja deložiranih romskih obitelji iz Novog Vinodolskog.

Kaže da više od 10 osoba spava na sportskom stadionu usred turističke sezone i čeka pomoć te da već treći tjedan lokalne vlasti ne nalaze ni jednu nekretninu koja bi im se mogla ustupiti ili iznajmiti.

„Jedini cilj je otjerati pripadnike romske nacionalne manjine sa područja Novog Vinodolskog”, ustvrdio je Kajtazi.

Dodao je da je ponuđeni smještaj u centru za beskućnike odbijen jer nije adekvatan budući da ne prima djecu i nema dnevnog boravka.

Govoreći o krizi i rastu cijena, Marija Selak Raspudić (Klub zastupnika Mosta) ustvrdila je kako je „voda došla toliko do grla” kada određeni HDZ-ovci kradu armaturu s gradilišta, aludirajući na Stjepana Turkovića iz Karlovca.

Osvrnula se i na imenovanje ministara u Vladi koji nisu članovi HDZ-a zaključivši kako Andrej Plenković očito šalje poruku da je HDZ-ova iskaznica otežavajuća okolnost za obnašanje ključnih funkcija.

„Mimo legitimiteta građana žele se staviti navodno stručni ljudi na ključne funkcije u državi, to pokazuje koliko je dubok ponor naših demokratskih procesa”, ocijenila je Selak Raspudić.

Marko Milanović Lite (Klub Hrvatskih suvernista) upitao je što radi ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman dok se prava Hrvata u Bosni i Hercegovini opetovano krše. 

Podsjetio je da njemački Bundestag raspravlja o Rezoluciju o BiH za koju kaže da je „nakaradna i pokušava utrpati ideje bošnjačkog unitarizma pod privid građanskog političkog koncepta”.

„ A što rade naša Vlada, ministarstvo i ministar Grlić Radman i HDZ  dok se prava Hrvata opetovano siluju u susjednoj zemlji? Oni gledaju, ne sudjeluju, ne interveniraju, oni su promatrači”, kazao je Milanović Litre poručivši da zato Grlić Radman mora odstupiti.

>> VIDEO Krešo Beljak u Saboru: 'Fali nam stolac, ali nije od željeza... Da ima neke druge instrumente posumnjao bi na sebe, ali kako nema...' Jandroković: 'Pa di ste se baš vi javili?'

Komentara 9

FU
Fusnota
13:30 08.07.2022.

G Kajtazi, Vi rješite smještaj obitelji u N Vinodolskom Malo smanjite troškove koje Vam isplaćuje država, brzo se kupi kuća

Avatar Mudlin
Mudlin
14:27 08.07.2022.

Drug Štokazi, jel ste se kad zapitali zašto je cilj otjerati te vaše zemljake? Jel zato što su vrijedni, marljivi, pošteni.... ili? Romani bi se mogli napisati o vašim "aktivnostima".

ED
edvardl
14:28 08.07.2022.

Dati im jedan šator, i tak samo žicaju po ulicama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije