Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je šef oporbe?

Kajin: Red je da Josipović sad malo vrati Milanoviću

\'16.01.2010., Zagreb - U sjedistu SDP-a na Iblerovom trgu odrzana je 7. sjednica Glavnog odbora SDP-a. Ivo Josipovic, novoizabrani predsjednik RH, i Zoran Milanovic, predsjednik SDP-a.  Photo: Boris
Boris Ščitar/PIXSELL\'
12.07.2011.
u 14:54

Mislim da je najmanje čelnik oporbe Milanović, to je definitivno – kazao je Krunoslav Markovinović

Rasprava na temu tko je vođa oporbe – Ivo Josipović ili Zoran Milanović, iz Dubrovnika se preselila i na saborske hodnike. Opet zbog HDZ-ova Frane Matušića koji je izjavio da je Josipovićevo druženje s dubrovačkim SDP-ovcima znak da je on stvarni čelnik oporbe, a ne Milanović. Matušić je istodobno demantirao da je napad na predsjednika Josipovića nova HDZ-ova predizborna strategija dodavši da je to osvrt na činjenicu da se Josipović proteklog vikenda u Dubrovniku družio samo sa SDP-ovcima. Poručio je i da je predsjednik lagao kada je izjavio da je i on bio na večeri koju je Grad Dubrovnik organizirao nakon otvaranja Ljetnih igara, jer na tu večeru nije bio ni pozvan, kao niti njegova stranačka kolegica Dubravka Šuica. Ali jesu, kaže, Zoran Milanović, Radimir Čačić, Vesna Pusić, Milanka Opačić i Arsen Bauk.

– Čudi nas da se Josipović ljuti i nama predbacuje da ga mi guramo u stranačke borbe, a danas je u jednom tjedniku na naslovnici objavljena njegova rečenica da njegova popularnost može pomoći SDP-u na izborima. Mislim da je tu sve više nego jasno, da je predsjednik vrlo aktivno uključen, nažalost, u stranačku kampanju što, naravno, nema nikakva temelja u samom Ustavu RH i nije dobro da se predsjednik svrstava ni na koju političku stranu – zaključio je Matušić. Na pitanje je li mu odlazak na večeru zabranila predsjednica stranke, Matušić je ponovio da na večeru nije bio pozvan te je dodao da će rado otići na kavu s predsjednikom kada god ga pozove, pa makar to bilo u društvu SDP-ovaca.

Da HDZ-ovcima nije zabranjeno druženje s predsjednikom Josipovićem, istaknuo je i Krunoslav Markovinović, koji se prisjetio da je upravo s predsjednikom nedavno otvorio tvornicu papirne konfekcije. Na pitanje slaže li se sa stranačkim kolegama da je šef oporbe predsjednik RH, a ne Milanović, Markovinović je poručio kako mu je to novost jer da je on svojedobno tvrdio da je čelni čovjek oporbe Slavko Linić.

– Vidim da oporba ima nekoliko lidera i jako me zanima njihov međusobni susret. Mogli bi provesti neko natjecanje, bilo bi stvarno zgodno. Mislim da je najmanje čelnik oporbe Milanović, to je definitivno – zaključio je Markovinović. Da predsjednik Josipović obavlja svoju dužnost na najbolji mogući način, uvjeren je SDP-ov Davorko Vidović.

– Klevete da se on ponaša kao šef oporbe izraz su HDZ-ove nemoći i straha da će izgubiti izbore jer su do sada naučili da isključivo oni imaju potporu svih institucija u ovoj zemlji, beskrupulozno su koristili činjenicu da su bili na vlasti za svoje predizborne kampanje i to pokušavaju činiti i sada. Ovakvim pokušajem difamiranja predsjednika Republike gube oni, a ne predsjednik, i to neće ići na štetu oporbe – kaže Vidović.

Njegova stranačka kolegica Tatjana Šimac Bonačić, koja se za vikend u Dubrovniku i "družila" s predsjednikom, kaže da bi Josipović prihvatio poziv bilo kojeg čovjeka iz bilo koje stranke jer on je, kako kaže, takav čovjek.

– Zoran Milanović čelnik je oporbe, a predsjednik Josipović predsjednik je svih Hrvata i hrvatske države i tako se i ponaša – dodala je.

Da je Milanović zasigurno mnogo pomogao Ivi Josipoviću da postane predsjednik države, vjeruje IDS-ov Damir Kajin.
– Bez Milanovića to ne bi uspio pa valjda je red i da predsjednik Josipović sada malo vrati Milanoviću – zaključio je Kajin.

Komentara 46

DU
Deleted user
15:22 12.07.2011.

Smješne li dileme? Jeli bivši SDP-ovac kad postane predsjednik skloniji SDP-u ili HDZ-u iako je zamrznuo članstvo u stranci? Jeli vlasnik poduzeća koji odlazi na političku funkciju i koji je svoje upravljačke ovlasti prenio na odvjetnički ured i dalje zainteresiran za dobar rad tog poduzeća? Smije li profesionalni vojnik, koji se u domovinskom ratu borio za slobodu RH biti zainteresiran za dobrobit RH i kad rat prestane, i na koji način, a da se to ne smatra miješanjem u politiku?

DM
Dan_Marinovic
15:24 12.07.2011.

ni dragi bog ne moze pomoc tome nesposobnom milanovicu, pa on je garancija za neuspjeh

OB
-obrisani-
15:10 12.07.2011.

Milanovic se ZAGUBIO,ahahhahahahhaahhahaha trazi se ko OFCA,ehehehehheeh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije