Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kajin uz Josipovića, Jakovčić oprezniji

kajin i jakovčić
Duško Marušić/PIXSELL
28.12.2009.
u 13:43

Na novinarski upit zašto IDS oteže s objavom podrške, Jakovčić je odgovorio: " Kako mi poštujemo vrijednosti demokracije, poštovat ćemo i proceduru predsjedništva stranke."

Za razliku od IDS-ova predsjedničkog kandidata Damira Kajina koji je već 27. prosinca otvoreno kazao da će u drugome izbornom krugu podržati Ivu Josipovića, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić danas je o IDS-ovoj podršci govorio mnogo opreznije.

Kajin je i na današnjoj konferenciji za novinare ponovio da podržava Josipovića, a Jakovčić je kazao da će IDS o podršci predsjedničkom kandidatu odlučiti nakon sutrašnjih razgovora s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i HNS-a Radomirom Čačićem.

Na novinarski upit zašto IDS oteže s objavom podrške, Jakovčić je odgovorio:
- Kako mi poštujemo vrijednosti demokracije, poštovat ćemo i proceduru predsjedništva stranke, a nakon razgovora s Milanovićem i Čačićem preporučit ćemo svojim glasačima u Istri za koga da glasuju - kazao je Ivan Jakovčić te neizravno odgovorio tko bi mogao biti IDS-ov favorit.

- Mislim da će Istra podržati Josipovića - izjavio je. On je komentirajući rezultate izbora kazao da to što su u drugi krug ušla dva kandidata lijevog centra znači da građani žele promjene. Kajin je je kazao da je dio medija unaprijed odradio posao oko budućih kandidata, ali da se ne slaže sa potezom Vesne Škare Ožbolt koja će neregularnost izbora provjeriti na Ustavnom sudu.

- Izbori su bili legitimni, ali nisu bili fer - zaključio je Kajin koji je danas objasnio da podržava Josipovića i zato što se nada da će Josipović nastaviti Mesićevu politiku.

Komentara 11

BT
bili-tartuf
18:05 28.12.2009.

mozda bolje da izaberemo Grofa Drakulu ??..imali bi visé sricé....

OB
-obrisani-
13:52 28.12.2009.

sami nevjernici i boljševički kapitalisti

JO
Joooopez
15:23 28.12.2009.

Ivo Josipović-Pravda za Hrvatsku!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije