Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa

Kajin u drugom krugu gubi od IDS-ova Valtera Flega

'24.01.2013., Zagreb - Sjednica Sabora RH nastavljena je  raspravom o trosarinama.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
1/3
22.02.2013.
u 12:00

Koalicija IDS – HNS dobiva 30 posto glasova, a SDP-ov savez zasad je na 18,8 posto. Ispod praga su Ladonja i HDZ

Šef SDP-a Zoran Milanović žrtvovao je suradnju s IDS-om u Istri, svojim nacionalnim koalicijskim partnerom, kako bi osnažio poziciju svoje stranke na tom poluotoku na lokalnim izborima u svibnju, ali prema rezultatima ankete agencije Hendal čini se da će ta regionalna stranka koja Istrom dominira već 20-ak godina i dalje zadržati primat.

Glasovi IDS-u

Da su danas izbori za Skupštinu Istarske županije, 30 posto ispitanika glasalo bi za koaliciju IDS-HNS, dok bi koalicija SDP-HSU-SDSS-Damir Kajin dobila 18,8 posto glasova. Vrlo su zanimljivi rezultati kandidata za istarske župane. U prvom krugu za dlaku više glasova dobiva IDS-ov Valter Flego. Njemu prema anketi pripada 30,6 posto glasova, dok IDS-ov odmetnik Damir Kajin, a sada kandidat SDP-a, HSU-a i SDSS-a dobiva 29,4 posto. U drugom krugu prema anketi pobjeđuje Valter Flego jer dobiva 13 posto više glasova, odnosno 43,4 posto, dok Kajinu pripada 33,8 posto glasova. Flego u drugom krugu, očito, može računati na glasove preostalih kandidata kojima u prvom krugu anketa predviđa od tri do pet posto, a 12,4 posto ispitanika izjašnjava se da ne bi glasalo. Prema Hendalovoj anketi Ladonja dobiva 4,6 posto, dakle ne prelazi prag, HDZ je na 3,4 posto, a preko praga su Hrvatski laburisti sa 6,2 posto. Anketa je telefonska i provedena od 11. do 18. veljače na uzorku od 500 ispitanika, a neslužbeno se doznaje da ju je naručio IDS.

Ivan Jakovčić, šef IDS-a i aktualni istarski župan, kaže da su trendovi očiti i da Istra želi nove ljude na čelu županije.

– Potpuno je jasno da je Milanović odlukom da podrži Kajina napravio veliku štetu svojoj stranci, ali i našim odnosima u Istri – komentirao je Jakovčić koji je uvjeren da će Flego imati maksimalnu podršku građana Istre.

– Ovo je tek prvo istraživanje, a ostala će pokazati još veću prednost Valtera Flega – zadovoljan je Jakovčić. Rezultati istraživanja posve su uzrujali Damira Kajina koji je planuo da je anketa “fabricirana” i da je riječ o manipulaciji. Unatoč tome što su ga rezultati ankete očito iživcirali i što nam je urlao u slušalicu, Kajin je na naše pitanje čemu uzrujavanje rekao da je potpuno spokojan i miran jer zna da pobjeđuje u prvom krugu.

Okrali Hrvatsku i Istru

– To znaju i Jakovčić i Krešo Macan, ali manipuliraju i podmeću! – vikao je Kajin i optužio ih “da su okrali Istru i Hrvatsku”.

Milanović je suradnju s IDS-om raskinuo i u Puli. Nije htio podržati IDS-ova aktualnog pulskog gradonačelnika Borisa Miletića za kandidata, nego je SDP kandidirao Peđu Grbina. Upravo zbog priče s IDS-om vrh SDP-a raspustio je bio pulski i istarski SDP. Iako do izbora ima još tri mjeseca i svakakva iznenađenja su moguća, izgubi li Kajin izbore, to će se pokazati iznimno lošom Milanovićevom političkom odlukom. IDS je iznimno dobro umrežen s vojskom članova i SDP-u predstavlja ozbiljnog neprijatelja. Jakovčić je još prije u intervjuu Večernjem listu poručio da mu je seksi Milanovićev flert s Kajinom, ali da će to biti kolosalni neuspjeh. Kajin grmi o pobjedi u prvom krugu i potrebi smjenjivanja IDS-a kojeg je bio član 20 godina.

>> Kajin: Jakovčić IDS vodi kao mafiju, ima svega, pa i onog bijelog

Ključne riječi

Komentara 1

CV
crna vrana
12:34 22.02.2013.

Dvadeset i koju godinu s Jakovčićem kašu kusa , pa ga sad prosvijetlilo. Kajin će proći kao i svi disidenti. U ropotarnici hrvatske političke povijesti. Međutim, on se za povlaštenu mirovinu na vrijeme ogrebao. Nije on htio ispast stupido. Kajine,, sretna vam mirovina, politička i ona kunska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije