Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Vaterpolisti pušteni, Britanka se ne sjeća incidenta i neće ih tužiti

vaterpolo (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
28.06.2010.
u 11:31

Neki su britanski mediji oprezno prenosili vijest, a Daily Mail je izvijestio da je djevojka “silovana nakon što je iz noćnog kluba izašla s cijelom vaterpolskom momčadi”.

Petorica vaterpolista, kadeta zagrebačke Mladosti, osumnjičenih za pokušaj silovanja 19-godišnje Britanke na Hvaru, nakon cjelodnevnog ispitivanja kod istražnog suca u Splitu puštena su kućama. Tužiteljstvo nije zatražilo pritvor, a istražni se postupak nastavlja.

Istražni sudac Mlađan Prvan ispitao je momke (četvoricu maloljetnika i jednog 19-godišnjaka), oštećenu djevojku, njezine dvije prijateljice te svjedoke, britanske državljane koji su je vidjeli te večeri.

Zbog tajnosti postupka, pojedinosti nisu poznate.

Tragova silovanje nema

Djevojka se malo toga sjeća, bila je poprilično pijana, sa 1,75 promila alkohola u krvi. Nije u stanju ni prepoznati napadače. Istražnom sucu kazala je da nije zainteresirana za kazneni progon, ali je tražila da bude obaviještena o daljnjim koracima.

Njezine prijateljice nisu vidjele trenutak kada je ona otišla iz kluba Carpe Diem. Jedna od njih hvarskoj je policiji prijavila da je njezina 19-godišnja prijateljica došla u apartman silovana i u šoku. Liječničkim je pregledom ustanovljeno da silovanja nije bilo, što je poslije potvrdila i oštećena djevojka.

Mladi vaterpolisti tvrde da je nisu namjeravali silovati. Kažu da je dragovoljno otišla iz kluba Carpe Diem s jednim od njih te da se uplašila kad je vidjela još četvoricu koji su krenuli za njima.

Navodno se s momkom s kojim je izašla iz kluba upustila u nježnosti kad su stigli njegovi prijatelji. Počeli su ih provocirati, fotografirali su ih mobitelima, smijali se... Djevojka se prestrašila, zvala je upomoć i bježala. Ogrebotine i modrice po nogama posljedica su, tvrde, pada preko zida.

Postoji još inačica. Prema jednoj, ona je navodno pijana teturala po rivi, a oni su je pridržavali i nosili...

Petorica mladića su kod istražnog suca, u nazočnosti policajca, čekala da u nazočnosti odvjetnika ispričaju što se dogodilo. Djelovali su nervozno, šetuckali su i cupkali. Inače, na Hvaru su se pripremali za juniorsko prvenstvo Hrvatske. Trener im je Dubravko Šimenc, trofejni vaterpolist:

- Ne smijem ništa govoriti dok ne završi istraga. Činjenica je da sam dao dečkima slobodno tu večer do ponoći s obzirom na to da je bio posljednji dan priprema. To što se dogodilo nema veze sa sportom. Ne, to nije sport. Mogu samo reći da mi je žao potvrdi li se priča da je bilo pokušaja silovanja. Nadam se da će istina biti drugačija i da će ti dečki normalno nastaviti svoj sportski put - istaknuo je Šimenc.

Jeste li vi bili u tom klubu te večeri?

- Ne, nisam. I da sam bio, teško bi mi bilo samom nadzirati cijelu skupinu. Svatko mora prvo sam odgovarati za svoje postupke. Naravno da nikako ne odobravam to što su ostali kasnije nego što su trebali - rekao je Šimenc.

Ružna slika za Hvar

Kako god se ova priča završila, sigurno je da će ih klub kazniti jer su prekršili disciplinu ponašanja. Na Hvaru su neugodno zatečeni događajem koji baca ružnu sliku na njihov otok.

Britanski internetski mediji već su danas oko podneva na internetskim portalima prenosili vijest s Hvara. Neki su oprezno prenosili vijest ograđujući se. Daily Mail je objavio da je djevojka “silovana nakon što je iz noćnog kluba izašla s cijelom vaterpolskom momčadi”, dok Telegraph govori o brutalnom silovanju 18-godišnjakinje koja je prije toga u Carpe Diemu uživala s prijateljicom. Vijest se proširila medijima u Britaniji, a o slučaju su izvijestili čak i na Novom Zelandu.

Komentara 101

FU
fusnota
10:35 29.06.2010.

Kaže ona kako nije zainteresirana za daljnji progon.Pa tko tu koga ....Trebaju oni nju sada tužiti za sve čega se jedan dobar odvjetnik može sjetiti.A i Šimenc me razočarao ,u startu ih se odrekao prije nego što se utvrdilo kakve su činjenice.Osim toga on kao trener ima dio ogovornosti,trebao je znati gdje su mu klinci.

BO
bosanaco
08:26 29.06.2010.

seljak je seljak, živio u zagrebu splitu ili u londonu i sl. Ne bi im falilo malo ljudskosti kao što Neko reče: Sve što želite da ljudi vama čine činite i Vi njima, i suprotno. Neka malo razmisle njihovi kućići kakva su im djeca .....?

UD
Utjerivać dobroga
09:09 29.06.2010.

\"Britanka se ne sjeća incidenta i neće ih tužiti\" to je kao u onoj zagorskoj poslovici... kakvo jebanje, takvo sećanje... sada curu fino u zatvor, neka je tamo malo ližu, pa kod suca, pa lijepo dva tri mjeseca ladovine, papa izgon. ali ne, mi ćemo nju pustiti, onda će otići i lijepo će srat po novinama da su je silovali ovdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije