Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija kraj siska

'Kada sam uletio po bebu, buknula je vatra i pao je strop!'

požar hrastelnica (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
20.12.2012.
u 18:01

S djecom je u kući bio djed koji je vikao: Djeca mi gore, brzo zovite vatrogasce!

– Takvu tragediju naše selo ne pamti. Mlada uzorna obitelj potpuno je uništena – komentirali su sumještani obitelji Krstinić jučerašnji stravični događaj u kojem je poginula desetomjesečna Lucija Krstinić.

Slomljeni otac

U požaru koji je u srijedu poslijepodne izbio u obiteljskoj kući u Hrastelnici 48, u sisačkom predgrađu, nesretna je djevojčica poginula, a njezin brat Leon (2,5) ozlijeđen je i zadržan na liječenju u Općoj bolnici Sisak. U bolnici je i njihova majka Iva (22) koja je zbog šoka i iznimno teškog stanja premještena na liječenje u neuropsihijatrijsku bolnicu u Popovači. Ostali članovi nesretne obitelji, otac Mario (24) i djed Marijan Peleš (60) potpuno su slomljeni.

Da nije bilo pribranog i hrabrog susjeda Milana Milinovića, tragedija bi bila i veća. Kako priča Milan, upravo se desetak minuta prije 17 sati vratio kući na ručak. Prošao je pokraj obiteljske kuće Krstinićevih i ništa neobično nije primijetio. Kada je sjeo za stol ručati, začuo je povike teško pokretnog susjeda Marijana, koji je bio sam s unučadi.

– Razabrao sam samo da netko viče: “Djeca mi gore, brzo zovite vatrogasce!”

Izletio sam iz kuće i vidio dim koji je sukljao iz niske prizemnice. Navukao sam trenirku preko lica i uletio u kuću ispunjenu gustim dimom. Ništa nisam vidio, samo sam čuo plač malog Leona. U potpunom mraku po glasu sam pronašao dijete, uhvatio ga i izletio van. Znao sam da u kući mora biti i mala Lucija, ali nisam znao u kojoj je prostoriji. Ponovno sam uletio u kuću, ali se u tom trenutku razbuktala vatra, a strop od trstike i greda, koji je počeo gorjeti, iznenada se srušio ispred mene. Dalje nisam mogao – kazao je Milan Milinović.

Mještani kažu da su vatrogasci stigli za dvije-tri minute i vrlo brzo ugasili požar, ali za malu Luciju ipak je bilo prekasno.

Nepoznat uzrok

– Još u nevjerici gledamo izgorjelu kuću, kao da ne vjerujemo što se dogodilo. Mlada i poštena obitelj teško će se oporaviti od ove tragedije. Suosjećamo s njima – rekao je susjed Miro Knežević.

Uzrok požaru još se ne zna.

>>Tragedija: Desetomjesečna beba izgorjela u požaru kuće

Komentara 5

Avatar emilsali
emilsali
19:11 20.12.2012.

VL bi mogao pozvati sve nas forumase na donaciju....i eto im za krov i namestaj A Milanu brdo cokolada.

OB
-obrisani-
22:07 20.12.2012.

Slažem se sa autorom teksta ispod

OB
-obrisani-
07:32 21.12.2012.

Majka je kriva za ovo, ostavila je djecu bez nadzora s nepokretnim starcem. Kao da ih je ostavila same. Nadam se da ce kazneno odgovarati za smrt malog andjela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije