Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.08.2016. u 10:50

Ruski predsjednik ipak nije prouzročio majku svih gužvi na hrvatskim autocestama

 Proteklog vikenda na hrvatskim autocestama ipak se nije dogodila majka svih gužvi kao što se strahovalo. Udarni turistički vikend poklopio s dolaskom ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju zbog čega su bili zatvoreni tunel Karavanke i autocesta koja od njega vodi do Ljubljane.

Tim pravcem inače dolaze turisti iz Njemačke i Austrije na hrvatski Jadran te je bilo očekivati da će oni na putu prema Hrvatskoj krenuti alternativnim pravcima pa će, kad napokon uđu u Lijepu Našu, zajedno s domaćim turistima koji također kreću subotom na more stvoriti najveće kolone na hrvatskim autocestama dosad. Kolone su u subotu bile poprilično dugačke, ali ne i rekordne. Najduža kolona vozila u jednom trenutku bila se stvorila između čvora Gospić i tunela Sveti Rok i dosegnula je 29 kilometara.

Tako nije srušen rekord od prije dva vikenda, kada je u subotu, 16. srpnja, kolona vozila ispred istog tunela bila dugačka čak 50 kilometara. Tog je vikenda Hrvatsku zahvatilo nevrijeme, a potpuni kaos i rekordne kolone na autocesti prema Dalmaciji prouzročila je orkanska bura. Tako se može reći da Putin ipak nije jači od bure, zbog njega su nastale manje kolone. No isto tako moglo bi se reći i da su se vozači, ponajprije Hrvati, više prepali ruskog predsjednika nego silovitog vjetra.

Prije dva tjedna, naime, uredno su stizala upozorenja o dolasku bure za taj vikend, no malo tko je u Hrvatskoj odgodio put zbog toga. Subota je bila zacrtana kao dan za odlazak na more i tako je moralo biti. Sati provedeni u kolonama posljedica su tog ignoriranja upozorenja. I za protekli vikend stizala su uredno upozorenja o dolasku Putina, a ovaj su put, izgleda, urodila plodom. Mnogi Hrvati ipak su odgodili put na more pa su umjesto u subotu prema Jadranu krenuli u nedjelju. Svjedoče tome gužve koje su i jučer bile na autocestama. Upozorenja je očito dobro slušati, a ne ignorirati ih. U suprotnom se završi u rekordnim kolonama i za to onda, naravno, krivac bude uvijek netko drugi.     

>> Kolona pred Sv. Rokom bila je duga 29 kilometara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije