Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistan

Kabul: Ubijeni napadači na stožer NATO-a i veleposlanstvo SAD-a

kabul (1)
Foto: AFP
1/4
14.09.2011.
u 07:42

U borbama koje su trajale 19 sati poginula su najmanje četiri policajca, dva civila te devet napadača.

Afganistanske snage ubile su sve napadače na američko veleposlanstvo, zapovjedništvo NATO-ovih snaga i policijske zgrade u Kabulu, piše BBC. U borbama koje su trajale 19 sati poginula su najmanje četiri policajca, dva civila te svih devet napadača.

Iz američkog veleposlanstva i zapovjedništva NATO-ovih snaga objavili su da nitko od njihova osoblja nije stradao. Talibani su s druge strane objavili da je skupina koja je počinila napad povezana s njima, no djeluje neovisno.

U akciji protiv napadača sudjelovali su američki vojni helikopteri te helikopteri MI-35 afganistanske vojske.

Podsjetimo, napad je počeo jučer ujutro kada su bombaši samoubojice naoružani bacačima granata i bombama napali vladine zgrade, američko veleposlanstvo i sjedište NATO-a. Devetorica napadača svoj su napad počela iz jednog od nedovršenih nebodera u naselju Wazir Akbar Khan u Kabulu u kojemu je smještena većina veleposlanstava i raznih vladinih agencija.

Komentara 67

UN
unbekant
08:11 14.09.2011.

borba trajala 19 sati,devet talibana i devet tisuca NATO osvajaca,ni jedan NATO osvajac ni je ubijen jer su bili zabarakidirani na sigurnom,samo su eto poginula cetir policajca,i nekoliko civila,hehehehhehehe

RI
Riznica
09:08 14.09.2011.

Svi starni mediji objavljuju da su poginula i 6 stranih vojnika ciji indetitet nisu objavili !\" Ali eto iz stozera vecernjaka javljuju niti jedan ...Neko nas onda laze !\"

OB
-obrisani-
18:09 14.09.2011.

14.09.2011. u 18:02h @rea je napisao/la: Zamisli talibansku elitu. ;o)) ------------------------------------- njih prepoznaješ po najvećem turbanu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije