Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srpska mafija

K. Borovec: Ne mogu reći je li Kalinić priznao ubojstvo C. Simića

kalinic_simovic
10.06.2010.
u 12:10

Interpol je poslao zahtjev za Kalinićevo uhićenje, koji je proslijeđen Ministarstvu pravosuđa. O njegovu izručenju odlučit će sud.

- Miloš Simović, kojeg tražimo zbog pokušaja ubojstva Sretka Kalinića u Zagrebu, uhićen je noćas u 2.20 sati dok je pokušavao ilegalno prijeći granicu u mjestu Moroviću sa srpske strane granice. Uz sebe nije imao nikakve dokumente, no danas oko 10.30 sati kolege iz Srbije potvrdili su nam da je sto posto riječ o Simoviću. Zbog provlačenja kroz neprohodno područje i kanale pronađen je vidno iscrpljen i u neuglednom stanju - izvijestio je na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije Krunoslav Borovec.

>>Miloš Simović uhićen jutros kod Bajakova sa srbijanske strane

Na pitanje novinara jesu li pustili Simovića da prijeđe granicu, Borovec je kratko uzvratio:

- Ne.

Objasnio je da je policija, nakon što je utvrdila da je Simović počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva, pretpostavila da će pokušati pobjeći iz Hrvatske te je stoga pojačano nadzirala granicu sa Srbijom, BiH i Slovenijom. Na pitanje kako to da su ljudi poput Simovića i Kalinića godinama normalno živjeli u Hrvatskoj, Borovec je odgovorio:

- To je vaša pretpostavka da su živjeli normalno jer nisu živjeli normalno. Znatno su promijenili izgled, koristili su nekoliko lažnih identiteta i skrivali se pod lažnim imenima, krećući se u više zemalja regije čime su otežavali pronalazak. Ja to ne mogu nazvati normalnim životom.

Policija ne želi odavati identitete osoba kojima su se koristili Kalinić i Simović jer te osobe nemaju veze s kriminalnim aktivnostima njih dvojice, odnosno riječ je o krađi identiteta. Kriminalističko istraživanje nastavlja se dalje, policija zasad zna da su Kalinić i Simović financirani iz Srbije, a tek će utvrđivati jesu li imali pomagače i koliko njih.

Iz stanova u kojima su boravili policija je forenzičkom metodom izuzela sve vidljive i nevidljive tragove te će se kroz sustav CODIS i Afis identificirati i druge osobe koje su su boravile u stanu.

Na pitanje jesu li usporedili Simovićevu i Kalinićevu krv s neidentificiranom krvlju izuzetom iz stana Marija Sove, Borovec je odgovorio:

- Sve izuzete biološke tragove stavit ćemo u sustav CODIS koji će ih povezivati s identificiranim i neidentificiranim tragovima, ali to su podaci koje nećemo iznositi u javnost. Ne mogu vam odgovoriti na pitanje je li Kalinić spominjao Zemunce i je li priznao ubojstvo Cvetka Simića - rekao je Borovec. Dodao je i da ne može potvrditi potječu li krivotvorene putovnice dvojice iz Tuzle i(ili) PU sisačko-moslavačke.

Zdravstveno stanje Sretka Kalinića, koji je ranjen i život mu je bio u opasnosti, zasad je stabilno i pod nadzorom je policije, s kojom može razgovarati. Nema status uhićenika, a hoće li mu se promijeniti status, ovisit će o sudu koji će odlučivati o Kalinićevu izručenju Srbiji. Borovec je potvrdio da je naš Interpol već primio zahtjev za izručenje i proslijedio ga Ministarstvu pravosuđa.

Komentara 16

MI
mica1111
14:19 10.06.2010.

...a majke ti mile...zabave koliko hoćeš...kriminalaca hrvatskih,srpskih...odsječene ruke,noge...glave...prebjezi preko Bajakova...nogometaških prevaranata...kladionica,tiketa...miliona eura...zloupotrebe položaja i ovlasti...ministara...,propalih poduzetnika...građevinskih mafioza...bučnih studenata...nervoznih sindikalista... ...ja mislim da je Jaca uzela mali godišnji odmor...:)))

ZM
zmaj5
15:31 10.06.2010.

E moj Pippo9 boli mene racku za njihov strah,uvukao se strah i nemir u mene kad vidim da se oko mene šeću ubice i lopovi.

PI
Pippo9
14:04 10.06.2010.

Policija i pravosuđe rade odličan posao i svi krivci će biti kažnjeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije