Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident s moralesom

Južnoameričke države povlače veleposlanike iz Europe

'Bolivian President Evo Morales addresses a news conference at the Vienna International Airport in Schwechat July 3, 2013. Morales said on Wednesday he was awaiting Spanish permission to fly home thro
Reuters/PIXSELL
12.07.2013.
u 22:26

Zrakoplov s bolivijskim predsjednikom Evom Moralesom je prizemljen u Austriji nakon što su Francuska, Portugal, Italija i Španjolska nenadano odbile da uđe u njihov zračni prostor

Južnoameričke države koje pripadaju bloku zajedničkog tržišta Mercosur među kojima su zemlje članice Argentina, Brazil, Paragvaj, Urugvaj i Venezuela, te pridružene članice Bolivija, Kolumbija, Ekvador, Peru i Čile pozvat će na konzultacije svoje veleposlanike iz europskih država koje su bile uključene u prizemljivanje zrakoplova s bolivijskim predsjednikom Evom Moralesom, javlja RT.

Podsjetimo, zrakoplov je prizemljen u Austriji nakon što su Francuska, Portugal, Italija i Španjolska nenadano odbile da uđe u njihov zračni prostor. Navodno su strahovali da je u zrakoplovu i američki zviždač Edward Snowden.

>> Nakon prisilnog boravka u Beču Morales odletio u pravcu Kanara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije