Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojnom smotrom

Južna Koreja obilježila 62-godišnjicu rata sa Sjevernom

Hockenheim
Foto: Reuters
1/2
25.06.2012.
u 15:46

Obljetnica početka rata obilježena je vojnom smotrom u kojoj je sudjelovalo oko 3400 vojnika i niz amfibijskih vozila.

Na današnji dan, prije točno 62 godine počeo je ratni sukob između dvije Koreje koji, iako je primirjem okončan 1953. godine, tehnički još uvijek traje.

Južna Koreja obilježila je obljetnicu početka rata vojnom smotrom u kojoj je sudjelovalo oko 3400 vojnika i niz amfibijskih vozila. Istovremeno je u Seulu održana komemoracija za veterane koji su se prisjetili trogodišnjeg sukoba u kojem je tri milijune vojnika i civila izgubilo živote.

Ključne riječi

Komentara 7

PA
Perfidious Albion
16:08 25.06.2012.

Kad bi se Koreja ujedinila ona bi mogla jos vise dati doprinos covjecanstvu. Kina se moze ujediniti jedino ako Amerika garantira da nece biti vojnih baza na tlu Koreje. Amerika ne moze to garantirati i nece zato jer je opsjednuta za vojnim bazama sirom svijeta. To je razlog zasto je Koreja podijeljena. Kinezi nece dozvoliti istu gresku koju su napravili Rusi u Njemackoj i Europi.

PA
Perfidious Albion
16:11 25.06.2012.

Ispravak Kad bi se Koreja ujedinila ona bi mogla jos vise dati doprinos covjecanstvu. KOREJA se moze ujediniti jedino ako Amerika garantira da nece biti vojnih baza na tlu Koreje

OB
-obrisani-
15:57 25.06.2012.

Od korejskog rata pa na ovamo samoubilo se preko 150,000 americkih ratnih veterana. Danas si zivot oduzima 18 DNEVNO......hmmmmmmmm "cudno" da to nije na vijestima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije