Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suosjećanje

Južna Koreja izrazila sućut Sjevernoj i odobrila posjete

Kim Jon Il
REUTERS/PIXSELL
20.12.2011.
u 09:53

Južna Koreja nada se da će Sjeverna Koreja surađivati sa Seulom u stvaranju mira i blagostanja korejskog poluotoka

Južna Koreja izrazila je sućut sjevernokorejskom narodu koji žaluje zbog smrti vođe Kim Jong-ila te potvrdila da će obiteljima istaknutih Južnokorejaca povezanih sa sjeverom dopustiti posjete.

Unatoč izrazima sućuti službeno južnokorejsko izaslanstvo neće putovati u Pyongyang, prenosi Guardian, kako bi odalo počast preminulom sjevernokorejskom diktatoru, objasnio je južnokorejski ministar za ujedinjenje Yu Woo-ik. Dodao je da će obitelji pokojnog južnokorejskog predsjednika Kim Dae-junga, koji je 2000. održao znameniti summit s Kim Jong-ilom te bivšem direktoru Hyundai Asana Chung Mong-hunu biti dopušteno da posjete Sjever.

Južna Koreja nada se da će Sjeverna Koreja surađivati sa Seulom u stvaranju mira i blagostanja korejskog poluotoka, naglasio je Woo-ik. Također će apelirati na kršćanske skupine da ne pale lampice na golemim božićnim drvcima uz granicu jer bi takav čin Sjeverna Koreja mogla smatrati ratnom propagandom.

Ključne riječi

Komentara 5

TO
Toni50
10:36 20.12.2011.

Ovi su mi isto tako pametni i intelegentni kao Hrvati i Srbi samo što su bolje naoružani danas pa je trenutno mir i vjerovatno je sada atomsko naoružanje garancija za mir.. Tamo gdje su Amerikanci savjetnici je uvjeksituacija takva dada se nezna šta če se sutra odlučiti, ako se pokaže jedna strana slaba. Znamo kako su neki prošli i to nedavno !

AA
aabbcc
10:46 20.12.2011.

...potvrdila da će obiteljima istaknutih Južnokorejaca povezanih sa sjeverom dopustiti posjete....drebalo bi i nasim gradjanima dopustiti da vide socijalizam i odu na sahranu bar onom Mesicu.

VE
Vercingetorix
10:47 20.12.2011.

jedan narod dvije države, a sve zbog interesa velikih sila - žalosno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije