Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekonomista i član SDP-a Ljubo Jurčić nastavlja s kontroverzama

Jurčić: Savjetovat ću Bandića kad pobijedi, prije toga sam neutralan

jurčić
Arhiva VL
18.12.2009.
u 21:30

- Savjetovao sam Tuđmana, često sam bio u kontaktu s Mesićem. Na raspolaganju sam sa svojim znanjem svim hrvatskim predsjednicima, pa ću biti i Milanu Bandiću ako pobijedi, kazao je Jurčić.

- Bandić me pitao hoćeš li mi biti ekonomski savjetnik, a ja sam mu odgovorio; kad budeš predsjednik hoću. Tako je Ljubo Jurčić prepričao razgovor između njega i Milana Bandića koji se tumači kao njegovo okretanje leđa SDP-u i javno davanje podrške Milanu Bandiću, a ne Ivi Josipoviću, koji ga je pobijedio  u unutarstranačkim izborima za predsjedničku kandidaturu.

- Savjetovao sam Tuđmana, često sam bio u kontaktu s Mesićem. Na raspolaganju sam sa svojim znanjem svim hrvatskim predsjednicima, pa ću biti i Milanu Bandiću ako pobijedi, kazao je Jurčić. 

- U kampanji sam neutralan, ne želim sudjelovati u predizbornim aktivnostima za bilo koga, pa ni za Bandića, kaže Jurčić.

Ključne riječi

Komentara 37

KA
kajinx
22:25 18.12.2009.

Jako pohvalno da stalno pišete o Miroslavu Tuđmanu.

OB
-obrisani-
22:33 18.12.2009.

Kako nam ide jasno je i kakvi su nam savjetnici.

OB
-obrisani-
22:08 18.12.2009.

Kad govori o ekonomiji Jurčića je gušt slušat. Ali čim da političku izjavu odmah zasere debelo. Ovo je tipičan primjer. U biti, kad se proanalizira izjava, čovjek nije rekao ništa više od toga da će savjetovati bilo kojeg kandidata koji pobijedi na izborima, ali kad se ista stavi u politički kontekst zaključi se točno ono što je napisao komentator treble. Mislim da Jurčić gadno griješi kad se postavlja kao političar koji se razumije u ekonomiju, umjesto da zauzme čvrst stav vrhunskog ekonomiste u politici. Dok to ne napravi, mnogi će njime brisati pod. Ali da bi to napravio mora zatomiti svoje prevelike ambicije koje ga razaraju kao ipak u suštini dobrog čovjeka i izvrsnog ekonomistu. Ali zato strašno lošeg političara.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije