Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski rast

Jurčević: Naša šutnja najveći je govor protiv Hrvatske

josip jurcevic
Željko Hladika/Pixsell
06.01.2011.
u 21:49

Samostalna hrvatska država više ne postoji. Imamo državu koja sluša ucjene iz Bruxellesa, Haaga i Londona. Postali smo drugorazredna država koja ima atribute države, ali je zapravo kolonija - poručio je okupljenima Hrvoje Hitrec.

U Hrvatskoj bi se trebalo živjeti uspješno, zbrinuto, ali se ne živi. Jer je Hrvatska u duhovnoj i upravljačkoj krizi. Zato pozivamo sve udruge i pojedince kojima je Hrvatska u srcu da nam se pridruže i da učine Hrvatsku onakvom kakvu smo ju željeli i da u institucije zasjednu stručni i obrazovani ljudi. A to sve ovisi o nama. Naša šutnja najveći je govor protiv Hrvatske - poručio je to povjesničar Josip Jurčević sa skupa u crkvi Sveta Mati Sloboda na zagrebačkom Jarunu na kojem je predstavljen novi politički pokret Hrvatski rast - Hrast.

Riječ je o pokretu koji okuplja obiteljske udruge, ali i političke stranke i pojedince, a cilj im, kako kažu, pročistiti političku scenu i dovesti na rukovodeće funkcije ljude predane humanističkim, krščanskim i moralnim načelima.

- Samo moralni i čestiti ljudi mogu izvući Hrvatsku iz ove krize. Hrvatska samostalnost dovedena je u pitanje. Samostalna hrvatska država više ne postoji. Imamo državu koja sluša ucjene iz Bruxellesa, Haaga i Londona. Postali smo drugorazredna država koja ima atribute države, ali je zapravo kolonija - poručio je okupljenima Hrvoje Hitrec, književnik i član pokreta.

Ono što je zanimljivost pokreta jest da će narodu prepustiti sastavljanje liste za buduće parlamentarne izbore i to na način da će se u pretkampanji građani izjašnjavati o kandidatima. I to putem interneta i anketa.

 

Komentara 94

GR
Gradinar
23:11 06.01.2011.

Samim time što su za svoj politički program, izabrali i time obeščastili sami pojam Crkve, jednu crkvu, ovi tipovi pokazuju koliko su se spremni držati univerzalnih načela, te koliko su u stanju za svoje interese zloupotrijebiti i najsvetije u svome narodu. Jurčeviću i sličnima su puna usta pravednosti, kršćanstva, svih vrsta načela, a prvi potez im je krajnje nekorektan. Ja sam katolik a ne pada mi na pamet slagati se sa Jurčevićem pa si postavljam pitanje - kako je moguće da taj tip koristi MOJU crkvu za svoje političke programe i promocije. Teška sramota za te jadnike, ako zapravo to može biti za njih, ali i za nesretnoga župnika koji im je to dopustio. Samo daje odličan alibi vrlo organiziranim strukturama radikalno antikatoličke i antihrvatske provenijencije za dodatno potkopavanje integralnih temelja ovoga društva.

MM
Mladen Miletić
14:06 07.01.2011.

Samostalna hrvatska država više ne postoji. Imamo državu koja sluša ucjene iz Bruxellesa, Haaga i Londona .. Tko ovo nezna i nevidi več 20 godina ili je umno teško bolestan ili živi na Marsu . Sada bi to trebala biti vjest ili gle kao nešto novo se događa u Balkaniji ...

TI
TitoPartija
21:30 08.01.2011.

Naprijed HRAST!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije