Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija na biskupe

Jovanović: Neki nemaju mozga, Matiću Bozanić kao Milošević

Željko Jovanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
10.01.2013.
u 10:41

– Potrebna nam je oluja mozgova u kojoj nije bitno kojeg ste roda, spola, vjerske ili stranačke pripadnosti. Bitno je samo da imate mozak. Mnogima koji napadaju ovu Vladu to nedostaje – rekao je podrugljivo ministar Željko Jovanović

Nakon nove serije kritika biskupa o zdravstvenom odgoju uoči sjednice Vlade, neki ministri uzvratili su na kritike.

– Potrebna nam je oluja mozgova u kojoj nije bitno kojeg ste roda, spola, vjerske ili stranačke pripadnosti. Bitno je samo da imate mozak. Mnogima koji napadaju ovu Vladu to nedostaje – rekao je podrugljivo ministar Željko Jovanović reagirajući tako na izjave biskupa na zdravstveni odgoj, od kojih su neki dužnosnici Crkve Vladu usporedili čak s nacistima rekavši da su i nacisti došli na vlast demokratskim putem.

Izjave crkvenih dužnosnika komentirao je i ministar branitelja Predrag Fred Matić.

Ministar se ironično osvrnuo na polemiku Crkve i Vlade te šaljivo rekao da će u suradnji s predsjednikom sigurno razmatrati plan Oluje 2, a da će razmotriti i dodjelu činova generalima Rebiću i Pozaiću. 

A onda je kardinala Josipa Bozanića usporedio sa srpskim diktatorom Slobodanom Miloševićem:

– Predlažem da signal s oltara kardinala Bozanića bude: "Ne čujem dobro, ne čujem dobro" – rekao je Predrag Fred Matić, jasno aludiravši na poznati govor Slobodana Miloševića održanog na Kosovu nakon kojeg su i počeli ratovi u bivšoj Jugoslaviji.  

Kada su te Jovanovićeve i Matićeve izjave stigle do premijera Milanovića, javno je na početku sjednice Vlade upozorio ministre da ne odgovaraju na provokacije.

>>Biskup mons. Uzinić: 'Naš premijer dobro se zabavlja svađom oko spolnog odgoja'

>>Pozaić usporedio Vladu s nacistima i pozvao na novu Oluju

Komentara 521

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
19:16 10.01.2013.

Ministre Jovanoviću ! Što bi danas rekao A.G.Matoš da je živ ? Istu onu rečenicu kao i "tada".....-Hrvatska vidje mnoga čuda,ali ne nadje štrika za toliko Juda.

Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
19:18 10.01.2013.

Ministar Jovanović je u političkom smislu kao Tomos automatik.Kad mu skineš auspuh,užasno prdi i jako se čuje ,buči kao sam vrag,ali iza zvuka stoji mašina koja je mala i do zla Boga smiješna.

OB
-obrisani-
20:44 10.01.2013.

profzg... Je ,ali je zakasnio... Treba je prije ovog vredjanja,nakon Pozaicevog lupetenja onda je treba sazvat ministre i naredit da ne reagiraju...( Ne onda kad je djete padne u bunar..)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije