Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Jovanović

Jovanović rekao pa porekao: Plaće padaju, a on ne podnosi ostavku

Ivica Olić
Foto: Reuters
1/2
19.07.2012.
u 08:30

Prije dva mjeseca rekao je da više neće biti ministar smanje li se plaće učiteljima, a sad se pravda da je rekao nešto drugo

Ako je potrebno smanjivati plaću učiteljima i nastavnicima, ja više neću biti ministar, rekao je točno prije dva mjeseca ministar obrazovanja Željko Jovanović u središnjem Dnevniku HRT-a. Danas, kada Vlada najavljuje da od kolovoza od plaća nastavnika u osnovnim i srednjim školama oduzima dodatke na koeficijente od 3, 5, 7 i 9 posto, ovisno o godinama staža, ministar želi zadržati svoju poziciju pa mijenja izjavu.

– Rekao sam da ću dati ostavku ako plaće prosvjetnih radnika budu padale, a da svima drugima rastu. No, ako standard prosvjetara bude drastično padao, naravno da je moje mjesto kao ministra upitno i ja ću odlučiti tad što ću učiniti – pokušao nam je ministar ublažiti svoju staru izjavu. Tada je rekao i kako je i premijera i ministra Slavka Linića upoznao s činjenicom da su prosvjetni radnici najpotplaćeniji u državi i najavio povećavanje sredstava u proračunu za sustav školstva, no čini se da ni to nije pomoglo jer će sada prosvjetari, osim što će ostati bez božićnica, regresa, dijela naknade za prijevoz i jubilarnih nagrada, dobivati i manju plaću. To očito prosvjetare čini najvećim žrtvama neuspjelih višetjednih pregovora Vlade sa zaposlenicima u javnom sektoru. Osvrnuo se jučer ministar i na besplatne školarine studentima.

– Moja je poruka da se upisuju tehnički fakulteti, biomedicinske znanosti, biotehnološke znanosti, strani jezici, to je nešto što će omogućiti svima koji završe u roku da vrlo brzo dobiju posao – rekao je ministar.

Komentara 90

TO
tom
14:19 19.07.2012.

ovi ne lažu samo onda kad su im usta zatvorena!

AR
arjavas
08:44 19.07.2012.

Ko bi prosvjetraima skidao plače da onaj Ribić nije ultimativno tražio da sve "privilegije "koje imaju prosvjetari ostaju . Svi su našli neki kompromis sa vladom i svjesni su trenutka u kojem živimo . Pa zar se samo oni netrebajuu ničeg odreći? Kaj su iskali to su i dobili.

LU
luja
12:35 19.07.2012.

Znaci pljuje pa lize!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije