Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za Pantovčak

Josipović: Za koju godinu ostat ćemo bez dijela našega mora

josipović
Andrina Luić/VLM
03.11.2009.
u 12:31

Nejedinstva u SDP-u nema jer se stranka decidirano izjasnila koga će kandidirati za predsjednika države, rekao je Josipović na današnjem druženju s Viranima

VIR - Glasovao sam protiv arbitražnog sporazuma zato što smatram da ćemo indirektno, u sljedećem koraku koji će Hrvatska možda napraviti za koju godinu, s ovakvim sporazumom ostati bez dijela našega mora, a to nije ni dobro ni pravedno - rekao je Ivo Josipović, predsjednički kandidat SDP-a, tijekom današnjeg posjeta Viru gdje se sastao s predsjednikom Općine Kristijanom Kapovićem i brojnim građanima.

Dodao je kako takva odluka nije dobra ni za odnos hrvatskih građana prema Europskoj uniji, koja potiče europske vrijednosti, pravednost i međunarodno pravo, a ovaj sporazum to nije.

Govoreći o odnosima sa Slovenijom, Josipović je naglasio kako želi dobre odnose sa svim susjedima te da Hrvatska što prije uđe u Europsku uniju, ali ne želi da u Uniji Hrvati budu u podčinjenom položaju i građani drugoga reda.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o navodnom nejedinstvu u SDP-u zbog predsjedničke kandidature Milana Bandića, Josipović je rekao kako nejedinstva u SDP-u nema jer se stranka decidirano izjasnila koga će kandidirati za predsjednika države, a eventualna kandidatura kolege Milana Bandića je "pojava koja se ne može izbjeći".

Obrazlažući svoj program, Josipović je naglasio kako se ponajprije zalaže za pravednost koja će donijeti bolje i pravednije zakone za sve građane te iskorijeniti korupciju koja sada godišnje otme 12,5 milijardi kuna.

- Kada bi se tih 12,5 milijardi uložilo u gospodarstvo, svi bismo bolje živjeli i ne bismo na ulici sretali gladne ljude, kao što sam ja prije mjesec dana u Zagrebu vidio svoga učitelja iz osnovne škole koji kopa po kantama za smeće. To je nedopustivo i protiv toga ću se boriti - rekao je Josipović.

 

Ključne riječi

Komentara 85

RU
rudolf
14:15 03.11.2009.

billo bi super kad bi se mogli zajednički za predsjednika kandidatirati josipović i bandić,tada bi mogli točno izračunati koliko ima komunjara u sdp-u i hdz-u,usput bi dobili i taj podatak,spojili bi \"ugodno\" sa korisnim,ovako ćemo morati zbrajati.

RU
rudolf
14:32 03.11.2009.

moj dobri janko,josipović i sdp,zajedno sa svima u saboru prihvatili su puno,puno gori sporazum od ovoga,tada je tekst bio jasnji,jer je upotrebljena riječ contact,danas je junction,sve ostalo osim načina izbora sudaca je isto,a tada nije bilo garancije ,da ako slovencima ne odgovara riješenje ,da nas više ne mogu blokirati,taj prvi rehnov prijedlog je još veća izdaja,naravno i ovaj sporazum je kapitulacija,ali barem nešto dobijamo,ono je bio bjanco potpis.čitajte sporazume pa tek onda stvarajte mišljenje.

Avatar punkufer
punkufer
13:54 03.11.2009.

Ah, kako je slatko biti u opoziciji pa bez ikakve odgovornosti prigovarati iz prikrajka! Josipović sada samo koristi sentiment dijela nacije da priskrbi još koji glas. Kao da je narod blesav pa će povjerovati da se drug, član Partije, sastavljač haških optužnica protiv Hrvata odjednom jako brine za domovinu. Josipović se okreće kako vjetar puše. I to je sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije