Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa sindikatima

Josipović: Vjerujem da kod nas neće biti masovnih prosvjeda

josipović
Anto Magzan/Pixsell
25.02.2010.
u 11:36

Predsjednik je sindikatima obećao da će imenovati Vijeće za socijalnu pravednost te povjerenika za radništvo. Nada se da će tako otvoriti nove kanale komunikacije te pomoći i vladi u čijoj je ingerenciji gospodarstvo.

Predsjednik Ivo Josipović primio je na radni sastanak predstavnike sindikalnih središnjica da bi raspravili radničke probleme, ali i kritike upućene predsjedniku zbog gospodarskog savjeta u kojemu nema predstavnika radnika.

- Upoznali smo predsjednika s radničkim problemima, a posebno smo ga upozorili na nekvalitetan socijalni dijalog. Nadamo se da ova kriza koja je iz ekonomske prerasla u socijalnu neće postati i politička kriza - rekla je u ime sindikalista Ana Knežević.

Predsjednik je sindikatima obećao da će imenovati Vijeće za socijalnu pravednost te povjerenika za radništvo. Josipović se nada da će tako otvoriti nove kanale komunikacije te pomoći i vladi u čijoj je ingerenciji gospodarstvo.

- Predsjednik Republike je odgovoran za stabilnost u društvu. Nadam se i vjerujem da će Vlada naći izlaz iz krize. Nadam se i vjerujem da neće doći do masovnih prosvjeda - rekao je predsjednik odgovarajući na pitanje očekuje li da se i u Hrvatskoj dogode neredi poput onih koji posljednjih dana potresaju Grčku.

Josipović odbio komentirati Tadićevu izjavu o Gotovini
Spomenimo da je predsjednik odbio komentirati Tadića i njegovu izjavu da ne bi bilo dobro da generala Gotovinu oslobode zbog nedostatka dokaza.

Komentara 68

MO
momak23
12:36 25.02.2010.

Josipović: \"Vjerujem da kod nas neće biti masovnih prosvjeda\"Ja pitam gosp Josipovića što on misli poduzeti da prosvjeda ne bude,odnosno da se kriza ne produbi??Hoće li i dalje samo kontrirati vladi bez ikakvih prijedloga time SAMO nastavljajući mandat S.M.

Avatar Azriel
Azriel
12:37 25.02.2010.

agnostik je upravo ono što qm tvrdi. A zašto ljudi \"prelaze\" u agnostike? Prvenstveno zato jer ne vjeruju u instituciju crkve. To je ključan razlog, i PAPA, a i poglavari ostalih crkvica bi mogli malo razmisliti zašto je to tako. Krivnja je prvenstveno na njima!

Avatar pupoljak
pupoljak
14:31 25.02.2010.

@orhidej, naravno, da hoće, jer isti su uvijek bili na strani poslodavca ( tamo je veća \"pinka\"), a danas su, kako to popularno nazivaju\"partneri Vlade\". Kunst je u nekadašnjoj yugo firmi \"22 decembar\" , a od \'91 god., hrvatskoj pod imenom \"modna konfekcija\", kao \"majstor\" uspio doći do sindikalnog povjerenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije